Officiële verkiezingsuitslag Thailand bekend gemaakt

Thailand -

De Thaise verkiezingscommissie (EC) heeft donderdag (25 mei) officieel de algemene verkiezingsuitslag vrijgegeven.

Ons vorige verhaal:

Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) een overwinning uitgeroepen nadat de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand was vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

Nu voor de update:

De Move Forward-partij won 14,738,851 miljoen stemmen voor de partijlijst met 39 parlementsleden op de partijlijst en 112 van de 400 kiesdistrictleden van parlementszetels. Ze hebben in totaal 151 zetels in het parlement.

De Pheu Thai-partij had 10,962,522 miljoen stemmen voor de partijlijst met 29 parlementsleden op de partijlijst en 112 parlementsleden. Ze hebben in totaal 141 zetels in het parlement.

De Bhumjaithai-partij had 1,138,202 miljoen stemmen voor de partijlijst met 3 parlementsleden op de partijlijst en 68 parlementsleden. Ze hebben in totaal 71 zetels in het parlement.

In totaal gingen 39,514,964 Thais naar de verkiezingsstemming van 52,195,920 Thais die stemrecht hebben, dat is 75.71 procent, een record, aldus de verkiezingscommissie.

In de volgende stappen zal elk parlementslid worden gecertificeerd door de verkiezingscommissie en zal het laatste papierwerk worden gecontroleerd voordat wordt overgegaan tot het kiezen van een spreker van het huis en de senaat en het huis laten stemmen voor de nieuwe premier.

Wat de tijdlijn betreft, zodra de verkiezing en certificering van de MP-resultaten in de Royal Gazette staan, zal het nieuwe parlement binnen 15 dagen bijeenkomen om te stemmen voor een nieuwe spreker, en vervolgens een tijdlijn bepalen voor de stemming van de premier.

De Move Forward Party heeft bij de nationale verkiezingen in Thailand alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket.

Hoewel de algemene verkiezingen in Thailand resulteerden in een heroïsche overwinning voor de Move Forward Party, is hun poging om een ​​coalitieregering te vormen misschien niet van een leien dakje gegaan nadat bepaalde leden van het Hogerhuis (Senaat) duidelijk hadden gemaakt dat ze niet zullen stemmen voor de premiersverkiezingen van de partij. kandidaat als de 30e premier van het land.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.