Tien mensen gewond na busongeval in Songkhla

FOTO: Asia Rescue

Songkhla, Zuid –

Tien mensen zijn gewond geraakt nadat een bus van Bangkok op weg naar Hat Yai met 30 passagiers in Songkhla crashte.

De politie van Rattaphum werd dinsdagochtend (23 mei) op ​​de hoogte gebracht van het ongevalrd) aan de Asia Road in het subdistrict Kamphaengphet, district Rattaphum.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en troffen de bus aan de kant van de weg aan. In de bus werden tien gewonden aangetroffen. Een van de gewonden was een vrouw die haar been had gebroken. Ze werden allemaal naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

De hoofdbuschauffeur (langeafstandsbussen in Thailand rijden over het algemeen met meerdere chauffeurs), de heer Sawas Srusen, 49, vertelde de Thaise media: “Ik sliep terwijl de tweede chauffeur de bus bestuurde. De tweede chauffeur vertelde me dat hij een mobiele telefoon probeerde op te pakken die hij had laten vallen voordat hij de controle over de bus verloor.”

“De bus was onderweg van Bangkok naar Hat Yai in Songkhla. Er waren nog maar ongeveer 22 kilometer te gaan voordat we op de bestemming aankwamen”, voegde meneer Sawas eraan toe.

De naam van de daadwerkelijke bestuurder die naar verluidt zijn mobiele telefoon liet vallen en de crash veroorzaakte, werd niet onmiddellijk vrijgegeven door de politie van Rattaphum, die haar onderzoek voortzet.

Het was ook niet meteen duidelijk of het busbedrijf juridische stappen zou ondernemen vanwege de crash.

***************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.