Vijf Filippijnse toeristen, gids en chauffeur gered nadat boot kapseisde in Phang Nga

Phang Nga-

Vijf Filippijnse toeristen, een gids en een chauffeur zijn gered nadat een langstaartboot kapseisde in Phang Nga.

Het hoofd van het Phang Nga Bay National Park, de heer Natthawat Nuisringam, vertelde de Phuket Express dat ze op maandagmiddag (22 mei) op ​​de hoogte waren gebracht van het incident op een kilometer van Baan Sam Chong.

Ze kwamen ter plaatse en vonden vijf Filippino's, een gids en de bootbestuurder die in zee dreef. Ze droegen allemaal reddingsvesten. De gekapseisde boot werd vlakbij gevonden. De bootbestuurder, wiens naam niet werd vrijgegeven door relevante functionarissen, verklaarde dat er sterke golven waren die de boot raakten voordat het schip kapseisde.

Alle betrokken personen werden veilig teruggebracht naar het land en niemand raakte ernstig gewond.

Dit bootgerelateerde incident was lang niet zo tragisch zoals deze recente waarbij 35 mensen, voornamelijk buitenlandse toeristen, gewond raakten.

Er zijn de laatste tijd ook een aantal andere bootongelukken geweest, die we hier hebben besproken:

Twee buitenlandse toeristen en een bootkapitein zijn gered nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Een Maleisische moeder en haar zes jaar oude dochter zijn dood verklaard nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Negen Zweedse toeristen hebben het overleefd nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Een Australiër en een toerist uit Myanmar zijn gered nadat de motor van een langstaartboot defect was geraakt nabij een eiland in Krabi.

Het Krabi Marine Office heeft ongeveer 80 langstaartboten in Krabi opgeroepen die zijn aangepast door daken toe te voegen nadat drie langstaartboten kapseisden met twee doden en veel gewonden in twee maanden tijd.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.