Move Forward Led-coalitie ondertekent MOU om regering te vormen

nationaal —

De coalitiepartners van 8 partijen onder leiding van de Move Forward-partij (MFP) hebben vandaag, 22 mei, officieel een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend om de vorming van de nieuwe regering van Thailand te markeren.

De ondertekening vond vandaag om 4 uur plaats in het Conrad Hotel in Bangkok.

Om de verschuiving van een door het leger gesteunde regering naar een volledig democratische regering te symboliseren, koos de coalitie ervoor om vandaag, 22 mei, die samenvalt met de negende verjaardag van de staatsgreep van 9 onder leiding van waarnemend premier generaal Prayut Chan-o-cha, de een MOU om een ​​nieuwe regering te vormen om een ​​nieuw tijdperk in te luiden, zei Pita Limjaroenrat, leider en kandidaat-premier voor de MFP.

De coalitie bestaat momenteel uit 8 partijen met 313 parlementsleden. De volgende zijn enkele van de details van de MOU:

  1. Herschrijf de grondwet door middel van een gekozen chartercommissie.
  2. Zorgen voor gerechtigheid voor personen die hun politieke mening via parlementaire kanalen hebben geuit.
  3. De wet op de gelijkheid van het huwelijk goedkeuren met respect voor de overtuigingen van personen van wie de religie het niet onderschrijft.
  4. Hervorm het leger, de politie en het rechtssysteem in overeenstemming met democratische beginselen.
  5. Verschuiving van verplichte militaire dienstplicht naar vrijwillige dienstplicht.
  6. Duurzame vreedzame oplossingen voor uitdagingen in de zuidelijke regio aanmoedigen door mensenrechten en respect in een diverse samenleving te bevorderen en samenwerking tussen alle betrokken partijen te bevorderen.
  7. Implementeer decentralisatie van bevoegdheden in termen van missies en budgettoewijzing.
  8. Verbeter de transparantie en bestrijd corruptie door alle niet-vertrouwelijke overheidsinformatie tussen afdelingen openbaar te maken.
  9. Revitaliseer de economie om ongelijkheid te verminderen, inkomen te verhogen en eerlijke economische groei te bevorderen.
  10. Verwijder bureaucratische belemmeringen voor bedrijven en verbeter financiële toegang voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's).
  11. Bevorder eerlijke handel en elimineer monopolistische praktijken in alle sectoren, met een focus op de alcoholsector.
  12. Hervorming van het grondbezitbeleid om landgeschillen op te lossen, met name met betrekking tot land dat eigendom is van de overheid, en om voordelen te bieden aan landloze boeren.
  13. Verlaag de elektriciteitsprijzen en verbeter het proces van toekenning van elektriciteitsopwekkingscontracten.
  14. Implementeer op nul gebaseerde budgettering om te zorgen voor gerechtvaardigde uitgaven voor elke nieuwe budgetperiode.
  15. Zet een uitgebreid sociaal ondersteuningsnetwerk op voor mensen van alle leeftijden, op basis van de begroting en de fiscale draagkracht van het land.
  16. Onderneem onmiddellijk actie om de drugsproblemen in het land aan te pakken.
  17. Herregulering van cannabis als verdovend middel en invoering van straffen voor misbruik ervan.
  18. Ondersteun de landbouw- en veeteeltsector door de productiekosten te verlagen, marktactiviteiten te bevorderen, de toegang tot technologie en water te verbeteren en de ontwikkeling van producten met toegevoegde waarde aan te moedigen.
  19. Visserijgerelateerde kwesties aanpakken door middel van noodzakelijke wetswijzigingen, het wegnemen van belemmeringen en het faciliteren van sectorrenovatie en -ontwikkeling.
  20. Bescherm de rechten van werknemers in alle beroepen en zorg voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en lonen die in overeenstemming zijn met de kosten van levensonderhoud en economische groei.
  21. Hervorming van het onderwijssysteem om de kwaliteit te verbeteren, ongelijkheid te verminderen en een leven lang leren te bevorderen.
  22. Regionaal samenwerken om luchtverontreinigingsproblemen tegen te gaan.
  23. Versterk de positie van Thailand binnen de ASEAN en behoud een evenwichtige politieke houding ten opzichte van de grote wereldmachten.

Partijen in de coalitie mogen eigen beleid voeren, maar het beleid mag niet afwijken van bovenstaande afspraken, aldus de MFP-leider.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.