Belangrijkste nationale Thailand-verhalen van de afgelopen week: Poolse man vermoordt naar verluidt Oekraïense vrouw, en meer

Hier is een blik op de beste NATIONALE Thailand-verhalen, gekozen door ons Pattaya News/TPN National-team, van de afgelopen week, maandag 15 mei 2023, tot zondag 21 mei 2023.

Ze zijn niet op een bepaald niveau van belangrijkheid, maar staan ​​vermeld in volgorde van publicatiedatum.

Laten we beginnen en kijken wat de topverhalen waren!

  1. Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) uitgeroepen tot een overwinning na de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand, vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

Leider van de Move Forward-partij Pita Limjaroenrat maakte maandag bekend dat zijn partij klaar is om een ​​coalitieregering te vormen met vijf voormalige oppositiepartijen en één nieuwe partij, met in totaal 309 zetels in het parlement en hijzelf als premier.

De kandidaat-premier van de Move Forward Party (MFP), Pita Limjaroenrat, heeft donderdag officieel de vorming aangekondigd van een coalitieregering bestaande uit 8 partijen met 313 parlementsleden.

Dat heeft de Thaise verkiezingscommissie (EC) maandag (15 mei) gezegdth) dat 75.22 procent van de Thaise mensen kwam opdagen voor een verkiezingsstemming, het hoogste record in de Thaise geschiedenis.

Het wordt echter een lange weg naar de premier-zetel en zal veel obstakels hebben voor Pita, aangezien niet iedereen hem steunt in deze rol, vooral niet van het conservatieve establishment.

2. Hoewel de algemene verkiezingen in Thailand resulteerden in een heroïsche overwinning voor de Move Forward Party, is hun poging om een ​​coalitieregering te vormen misschien niet van een leien dakje gegaan nadat bepaalde leden van het Hogerhuis (Senaat) duidelijk hadden gemaakt dat ze niet zullen stemmen voor de premiersverkiezingen van de partij. kandidaat als de 30e premier van het land.

Zoals hierboven vermeld, is dit slechts een van de vele potentiële problemen die Move Forward Party moet oplossen.

3. Een Poolse man heeft naar verluidt een Oekraïense vrouw vermoord en in stukken gehakt door haar lichaam met een zaag in stukken te hakken in een condominium in Bangkok.

Een Poolse man werd gearresteerd in de buurt van een Thaise grens in Sa Kaeo nadat hij naar verluidt een Oekraïense vrouw had vermoord en in stukken gehakt in een condominium in Bang Kho Laem.

Een Poolse verdachte die werd gearresteerd nadat hij naar verluidt een Oekraïense vrouw had vermoord en in stukken gehakt in een condominium in Bangkok, heeft geweigerd iets te zeggen tegen de Thaise politie en de media.

De vieze geur van een Poolse verdachte, die een Oekraïense vrouw zou hebben vermoord, trok de aandacht van het personeel in een restaurant in Bangkok en leidde tot zijn arrestatie.

Deze misdaad schokte zowel Thaise als anderstalige media en haalde internationale krantenkoppen. De verdachte heeft nog steeds geweigerd over het vermeende misdrijf te praten of vragen te beantwoorden.

4. Een Chinese zakenman is dood aangetroffen met meer dan 20 steek- en snijwonden in een resort in Mueang Trang.

In Satun zijn drie verdachten gearresteerd die naar verluidt betrokken waren bij de moord op een Chinese zakenman in Trang.

Drie verdachten die betrokken waren bij de moord op een Chinese zakenman in Trang zijn officieel aangeklaagd.

Dit was ook een zeer goed gelezen verhaal en zeer controversieel, het slachtoffer was getrouwd en had meerdere kinderen en was regelmatig op bezoek geweest bij een van de verdachten, een minderjarige.

En dat was alles voor deze week. Zoals altijd bedankt voor het lezen van Pattaya News/TPN News!

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.