Phuket geeft waarschuwing vrij voor boten die de zee in gaan

Phuket -

Het Southern Meteorological Centre (West Coast) heeft maandag (22 mei) een waarschuwing afgegeven voor kleine boten die havens niet naar open zee willen verlaten.

De directeur van het Zuidelijk Meteorologisch Centrum (Westkust), de heer Wiroj Liwjaroensap, vertelde de Phuket Express dat volgens de Thaise Meteorologische Dienst (TMD) een zuidwestelijke moesson de zuidelijke delen van Thailand en de Andamanse Zee bedekt. Er valt meer regen in de zuidelijke delen van Thailand en in sommige gebieden is zware regenval mogelijk.

Golven in de Andamanse Zee zijn tot twee meter hoog in de open zee of meer dan drie meter hoog in een onweersgebied. Boten die de Andamanse Zee invaren, moeten voorzichtig te werk gaan. Kleine boten moeten aan de wal worden gehouden.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.