Eenennegentig zeeschildpadeieren gevonden op strand in Phang Nga

Phang Nga –

Eenennegentig zeeschildpadeieren werden gevonden op een strand in Similan Nationaal Park.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) kantoor in Phang Nga vertelde de Phuket Express dat ze op zondag (21 mei) de sporen hebben gevonden van een moederzeeschildpad die was gevonden op een strand op Mueang Island (Si/Fourth Island).

Ambtenaren gingen naar het betreffende strand waar ze het nest vonden met daarin begraven zeeschildpadeieren. Er werden in totaal 91 zeeschildpadeieren gevonden in het nest.

De eieren zijn verplaatst naar een veilig gebied in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.