Move Forward kondigt officieel coalitievorming van 8 partijen aan en bevestigt opnieuw standpunt over majesteitsschenniswet

FOTO: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์

nationaal —

De kandidaat-premier van de Move Forward Party (MFP), Pita Limjaroenrat, heeft donderdag officieel de vorming aangekondigd van een coalitieregering bestaande uit 8 partijen met 313 parlementsleden.

De historische persconferentie vond plaats in het Okura Prestige Hotel in Bangkok op donderdag 18 mei 2023.

Twee kleine partijen, Palang Sangkhom Mai (Nieuwe Sociale Macht) en Pheu Thai Ruam Phalang, met nog drie parlementsleden, hebben zich aangesloten bij de alliantie met Move Forward, waardoor het nu een coalitie van 8 partijen is.

De alliantie heeft nu 313 zetels, maar heeft 376 stemmen nodig, of 63 stemmen meer, om Pita Limjaroenrat, leider en premier-kandidaat voor Move Forward, in staat te stellen premier te worden, zonder te vertrouwen op de 250 stemmen van de senatoren.

Tijdens de persconferentie herhaalde Pita zijn ongewijzigde standpunt over de wijziging van de wet op majesteitsschennis, maar weigerde verdere details te geven over hoe hij van plan is deze na te streven. Hij verklaarde dat zijn partij hun standpunt over deze kwestie al grondig had besproken en verduidelijkt in meerdere eerdere debatten en dat het niet gepast was om dat op een persconferentie te doen.

Ondertussen ontkende Pheu Thai-partijleider Chonlanan Srikaew andermaal resoluut een gerucht dat de Pheu Thai-partij zou proberen een coalitie te vormen in de strijd tegen de verkiezingswinnaar. Hij bevestigde dat zijn partij Pita volledig steunde om de 30e premier van het land te worden en dat zijn partij verder met Move Forward zou bespreken wat in het MOU (Memorandum of Understanding) acceptabel is, moet worden gewijzigd of onaanvaardbaar, inclusief majesteitsschennis. wet.

De alliantie van 8 partijen zal op 22 mei een MOU aangaan. Verdere details over de voorwaarden zullen op deze dag bekend worden gemaakt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.