UPDATE: Verdachten betrokken bij moord op Chinese zakenman in Trang gearresteerd

Zuid Thailand-

In Satun zijn drie verdachten gearresteerd die naar verluidt betrokken waren bij de moord op een Chinese zakenman in Trang.

Ons vorige verhaal:

Een Chinese zakenman is dood aangetroffen met meer dan 20 steek- en snijwonden in een resort in Mueang Trang.

Nu voor de update:

Kolonel Sakda Jaronkun, plaatsvervangend commandant van de politie van Regio 9, vertelde de Phuket Express dat de politie in Satun drie verdachten heeft gearresteerd: de heer Natdanai 'J', 22, de heer Nattaphon 'It', 19, en mevrouw Fai, 17 Ze komen allemaal oorspronkelijk van Satun.

Bij hen werd een mes, de sedan van het slachtoffer, 11 bankboekjes, vijf pinautomaten, een creditcard, 11,700 baht in contanten, twee paspoorten en een portemonnee in beslag genomen.

Natdanai gaf aan de politie toe: 'Ms. Fai is mijn vriend. De Chinese man, meneer Zhirui Li, 43, vroeg me in een online chat om seksuele diensten met Fai. Dit was de derde keer dat hij met Fai naar dit resort was gegaan. Terwijl ze in het resort in Trang waren, belde mevr. Fai me en zei dat de Chinese man weigerde haar te betalen en haar sloeg en aanviel. Fai deed naar verluidt slaapmiddel in zijn alcoholische drank om hem te kalmeren, maar het had geen effect op hem.”

'Ik vroeg Fai of ze wilde dat ik hem vermoordde. Ze zei durf je of niet. Daarna ging ik de resortkamer binnen via een raam dat Fai voor me opende, terwijl mijn vriend Nattaphon, die verantwoordelijk was voor het transport, buiten wachtte. Ik ging de kamer binnen terwijl de Chinese man in de badkamer was. Ik gebruikte een mes om meneer Li neer te steken en dood te hakken voordat we er alle drie vandoor gingen met zijn bezittingen en zijn sedan,' gaf Natdanai toe.

De politie van regio 9 gaat door met het bekijken en onderzoeken van het incident en merkt op dat Fai volgens de Thaise wet ook een jongere en een minderjarige is.

Het slachtoffer, de heer Zhirui Li, was naar verluidt een rubberzakenman in de omgeving van Koh Lanta en was ook getrouwd met een Thaise vrouw met drie kinderen. De namen van zijn familie werden geheimgehouden om hun privacy te beschermen en vanwege de gevoeligheid van de situatie.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.