Australische vrouw in Krabi helpt drie mensen uit brand te redden door om hulp te roepen

Krabi-

Een Australische vrouw waarschuwde lokale brandweerlieden en reddingswerkers nadat ze brand zag uitbreken bij een reisorganisatie in Krabi.

Door haar toedoen hebben drie mensen de brand in Mueang Krabi overleefd.

De brandweer van Nong Talay werd eerder deze week op de hoogte gebracht van de brand in een woonhuis in Nong Talay. Ze kwamen ter plaatse en vonden het huis in brand, met een reisorganisatie aan de voorkant van het gebouw. Drie mensen die in het huis sliepen, wisten aan de brand te ontsnappen en de brandweer heeft het vuur uiteindelijk geblust.

Mevrouw Kim, 65, wiens achternaam niet aan de media werd vrijgegeven, een Australisch staatsburger die als eerste lokale bewoners waarschuwde voor de brand, vertelde de lokale pers: “Ik liep terug naar mijn accommodatie nadat ik klaar was met eten in een restaurant in de buurt, ongeveer 50 meter van het toneel. Ik zag dat er een grote brand was uitgebroken bij een reisorganisatie. Ik rende terug naar het restaurant voor hulp en de stafleden van het restaurant braken de glazen deur van het bedrijf en het huis open voordat ze schreeuwden om de mensen binnen te waarschuwen om naar buiten te gaan.

Volgens reddingswerkers sliepen de drie mensen binnen, die niet werden geïdentificeerd, door het vuur heen en als iemand hen niet had gewaarschuwd, was hun leven mogelijk in gevaar geweest.

Aangenomen wordt dat een elektrische kortsluiting de oorzaak van de brand is, maar het onderzoek naar de brand gaat door op dit moment.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.