Phuket-kandidaten voor een stap vooruit om aan te dringen op de verkiezing van de gouverneur van Phuket

Phuket -

Phuket-kandidaten voor de Move Forward Party beginnen met het eerste doel in hun beleid, ze willen een verkiezing voor de Phuket-gouverneur in plaats van de normale selectie van de regering.

Onze eerdere verhalen:

Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) uitgeroepen tot een overwinning na de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand, vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

De Move Forward Party heeft bij de nationale verkiezingen in Thailand alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket.

De kandidaat voor kiesdistrict Phuket 2 vertelde de heer Chalermpong Sangdee aan de Phuket Express. “Het eerste dat we zullen doen voor de verandering, is een verkiezing houden voor de gouverneur van Phuket in plaats van de normale selectie van de regering. We willen Phuket in vrede en harmonie voorwaartse ontwikkeling duwen. Phuket is een paradijselijk eiland dat de Parel van de Andaman is.”

De kandidaat voor het kiesdistrict Phuket 3 Dhr. Thitikan Thitipruektikun sprak met de Phuket Express over de controversiële cannabiskwestie, die een belangrijk punt was bij de recente verkiezingen. “Volgens de leider van de Move Forward Party, Pita Limjaroenrat, willen we eerst dat cannabis weer een illegale verdovende drug wordt. Dit is om import/smokkel van buitenlandse verkopers en andere problemen te voorkomen, waardoor we in wezen helemaal opnieuw kunnen beginnen met marihuana en langzaam logisch beleid kunnen implementeren. Daarna gaan we beetje bij beetje aflossen wat vooral gericht zal zijn op medische doeleinden. Recreatief gebruik zal moeten wachten. Dat wordt opgelucht als het beter onder controle kan worden gehouden.”

De Phuket Express merkt echter op dat met betrekking tot cannabis alles mogelijk is en dat het niet verwonderlijk is dat veel bedrijfseigenaren kritiek hebben geuit op plannen om de plant opnieuw strafbaar te stellen.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.