Move Forward Party neemt alle zetels in Phuket voor de verkiezingen in Thailand

Phuket -

De Move Forward Party heeft alle drie de zetels ingenomen in drie kiesdistricten in Phuket bij de nationale verkiezingen in Thailand.

Ons vorige verhaal: 

Pita Limjaroenrat, 42, partijleider van The Move Forward op maandag (15 mei).th) uitgeroepen tot een overwinning na de onofficiële telling van de stemmen voor de algemene verkiezingen in Thailand, vrijgegeven door de verkiezingscommissie (EC).

Vanaf de laatste update om 9:57 uur van de Verkiezingscommissie (EC), blijkt uit het onofficiële stemresultaat dat de Move Forward Party in Phuket 92,565 stemmen had gewonnen voor de partijlijst en drie van de drie kiesdistrictsleden van parlementszetels.

Ondertussen had de United Thai Nation Party onder leiding van conciërge en voormalig premier Prayut Chan-O-Cha 71,192 stemmen voor de partijlijst.

In totaal gingen 235,078 Phuket-mensen naar de verkiezingsstemming van 313,475 Phuket-mensen die stemrecht hebben, dat is 74.99 procent.

De kandidaat voor Phuket-kiesdistrict 1 is Somchart Taechatavorncharoen.

De kandidaat voor kiesdistrict 2 in Phuket is Chalermpong Sangdee.

De kandidaat voor kiesdistrict 3 van Phuket is Thitikan Thitipruektikun

Dit vind je misschien leuk:

Meer dan 12,000 mensen in Phuket verwelkomden Prayut Chan-O-Cha en zijn partij om zijn hoop op herverkiezing te promoten.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.