Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Nigeriaanse man gearresteerd, Russische toerist dood aangetroffen en meer 

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 8 mei 2023 tot en met zondag 14 mei 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een buitenlandse motorrijder werd boos nadat een taxichauffeur toeterde voordat de buitenlander naar verluidt zijn middelvinger liet zien en met zijn vuist de taxiauto raakte voor een beroemde nachtclub in Kamala.

De taxichauffeur, alleen geïdentificeerd als de heer Adisak, vertelde de Phuket Express dat hij dinsdagavond (9 mei) aangifte heeft gedaan bij de politie van Kamala.th).

2. Een Nigeriaanse man werd in Rawai gearresteerd omdat hij illegaal het koninkrijk Thailand was binnengekomen nadat hij was uitgezet omdat hij eerder te lang was gebleven.

De immigratiepolitie heeft ook Thaise vrouwen gewaarschuwd voor aanhoudende oplichting op het gebied van romantiek in Phuket en Thailand. De politie blijft hard optreden tegen buitenlanders, met name Nigeriaanse mannen die bij de zwendel betrokken zijn.

3. Een Britse man is gearresteerd nadat hij een Tuk Tuk-taxichauffeur had geslagen nadat hij en zijn vrienden tegen de geparkeerde taxichauffeur in Patong, Phuket, botsten.

De politie vond de verdachte, de heer Paul, voor het hotel in kwestie die aanvankelijk probeerde weg te lopen voor de politie, maar uiteindelijk werd gepakt.

4. Een motorrijder van een taxi kreeg een boete nadat hij betrapt werd op onbeleefd en onprofessioneel omgaan met een passagier in Patong.

De taximotorrijder wordt vervolgd voor het gebruik van zijn persoonlijke motor als taximotor, het rijden met een verlopen rijbewijs, het rijden op een motor met verlopen belasting en het niet dragen van een helm. Prasertchai, de verdachte, kreeg een boete van in totaal 2,500 baht.

Een bestuurder van een motortaxi die een boete kreeg nadat hij betrapt werd op onbeleefd en onprofessioneel zijn tegen een passagier in Patong, is meermaals beschuldigd van het uiten van bedreigingen en smaad en heeft een geschiedenis van het gedrag.

Thaise rechtbanken hadden hem al veroordeeld en hij kreeg een jaar gevangenisstraf, maar kreeg opschorting van zijn gevangenisstraf met proeftijd.

5. Drie Russische toeristen zijn gered terwijl een andere nog steeds vermist is nadat een van hen werd geraakt door een golf en door golven in de zee spoelde tijdens het maken van een selfie op de Prom Thep Cape in Rawai.

De zoektocht ging door.

Het levenloze lichaam van een man waarvan de autoriteiten zeiden dat het dat zou kunnen zijn van een Russische toerist die vermist was nadat hij door sterke golven in zee was gegooid, werd vandaag, 14 mei, ontdekt in de wateren van Phuket.

Hoewel de identiteit van de overledene momenteel officieel onbekend is, dachten reddingswerkers dat het toebehoorde aan een ongelukkige Russische toerist, de heer Iurii Smoian, die vermist was nadat hij tijdens het maken van een selfie door sterke golven van zijn boot in de wateren van Phuket was gegooid.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.