Thaise algemene verkiezingen 2023 hebben de hoogste opkomst in de geschiedenis, 168 officiële klachten ingediend

Thailand -

Dat heeft de Thaise verkiezingscommissie (EC) maandag (15 mei) gezegdth) dat 75.22 procent van de Thaise mensen kwam opdagen voor een verkiezingsstemming, het hoogste record in de Thaise geschiedenis.

De EC onderzoekt echter 168 officiële klachten voor de verkiezingen.

Ons vorige verhaal:

In totaal gingen 39,293,867 Thaise mensen naar de verkiezingsstemming van 52,238,594 Thais die stemrecht hebben, dat is 75.22 procent.

Dat vertelde de voorzitter van de EC, de heer Ittiphon Boonprakong, aan de Thaise pers. “Het aantal kiezers is het hoogste in de geschiedenis van zeven algemene verkiezingen in het verleden. In 2019 was het aantal kiezers gemiddeld 74.87 procent. Het hoge aantal kiezers is een goed teken dat mensen deelnemen aan de politiek die deze verkiezing zinvol heeft gemaakt.”

“In totaal zijn er echter 168 klachten ingediend over de verkiezingen. Daarvan hebben negenenvijftig klachten betrekking op het vermeend kopen van stemmen, 58 klachten zijn wegens laster en 18 klachten hadden betrekking op vermeende illegale acties van overheidsfunctionarissen. De rest van de klachten waren diverse zaken. Ondertussen zijn zeven mensen gearresteerd voor het verkopen van alcohol tijdens de wettelijke verkoopverbodstijd van de stemuren”, legt de heer Ittiphon uit.

“In 2019 waren er 592 klachten bij de verkiezingen, wat veel meer was dan deze keer. Deze cijfers laten zien dat we goede ontwikkelingen hebben in het handhaven van eerlijke en onpartijdige verkiezingen,” voegde dhr. Ittiphon toe.

“Volgens de wet moet de EC de verkiezingsuitslag binnen 60 dagen officieel bekendmaken. Binnen vijf dagen zullen we echter de telcorrecties volledig controleren en eventuele klachten onderzoeken”, merkte dhr. Ittiphon op.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.