TAT dringt aan op een hoger visumquotum voor Chinese toeristen

PERSBERICHT:

De Tourism Authority of Thailand (TAT) dringt aan op een verhoging van de visumquota voor Chinese toeristen, aangezien de vraag vanuit China stijgt en de sector zich herstelt. Momenteel mogen de Thaise ambassade in Peking en acht consulaten in China slechts 84,000 visa per maand afgeven voor Chinese toeristen via reisbureaus.

TAT Regional Director of Marketing voor Oost-Azië Chuwit Sirivejkul zei dat TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn volgende week een ontmoeting zal hebben met leidinggevenden van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de kwestie te bespreken. Chuwit voegde eraan toe dat het quotum van 84,000 visa zeker niet zal voldoen aan de stijgende vraag, aangezien Thailand verwacht dat het aantal Chinese aankomsten zal stijgen tot het pre-pandemische aantal van 1 miljoen per maand.

Van 1 januari tot 30 april landden 843,920 Chinese toeristen in Thailand, goed voor 10% van de buitenlandse aankomsten in die periode. De trend bevestigt de voorspelling van TAT dat dit jaar 5.3 miljoen Chinezen zullen arriveren, wat 446 miljard baht aan inkomsten voor het land zal genereren. Chuwit merkte op dat het aantal aankomsten mogelijk zal groeien tot 7 miljoen als er voldoende vluchten zijn en een hoger visumquotum.

De regionale directeur van TAT voegde eraan toe dat van eind maart tot eind oktober 33,843 vluchten met 6.13 miljoen stoelen tussen Thailand en China zullen zijn gevlogen. Dit is exclusief het grote aantal chartervluchten dat van juli tot oktober wordt verwacht. Naast het verkrijgen van een visum van de ambassade of consulaten, kunnen Chinese toeristen ook een visum bij aankomst krijgen, maar dit is duurder en staat slechts een verblijf van 14 dagen toe. Een visum bij aankomst kost 2,000 baht, terwijl het verkrijgen van een visum bij de ambassade 1,200 baht kost.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.