Aantal Chinese toeristen naar Thailand neemt gestaag toe

Thailand-

Thailand bereidt zich voor om in oktober minstens een miljoen Chinese toeristen per maand te verwelkomen, wat hetzelfde aantal zal zijn vóór de Covid-19-pandemie, zei TAT.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) meldt dat het aantal aankomsten van Chinese toeristen is gestegen van 91,898 in januari tot 285,000 in april van dit jaar.

De directeur van de TAT voor Oost-Azië, de heer Chuwit Sirivejkul, vertelde TPN Media: “Het aantal Chinese toeristen dat dit jaar in Thailand aankomt, zal vijf miljoen mensen bereiken. Van april tot oktober zijn meer dan zes miljoen vliegtickets van China naar Thailand geboekt en verkocht. Ondertussen zullen er vanaf juni dit jaar tot 430 gevechten vanuit China per maand plaatsvinden, wat een toename zal zijn van meer dan 100 vluchten per maand.”

Er wordt verwacht dat meer Chinese reisgroepen Thailand zullen bezoeken voor aanstaande lange vakanties tijdens het weekend van de Arbeidsdag, dat dit komende weekend valt met de daadwerkelijke Dag van de Arbeid op XNUMX mei.

“In het afgelopen Labor Day-weekend bedroeg het aantal Chinese toeristen tot 20,000 per dag en dat zullen er deze maand tot 10,000 per dag zijn. Het aantal is per dag verhoogd van 2,500 in februari vorig jaar”, voegde de heer Chuwit eraan toe.

“Van januari tot april dit jaar bedroeg het totale aantal buitenlandse aankomsten 8,596,452. Van die 843,920 waren afkomstig uit China. Het toenemende aantal buitenlandse aankomsten is een goed teken voor de toeristenindustrie in Thailand. Vier jaar geleden, vóór de Covid-19-pandemie, waren er 40 miljoen buitenlandse aankomsten, waarvan een vierde van het aantal Chinezen was”, legt de heer Chuwit uit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op onze zusterwebsite TPN Media.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/