Cannabislegalisering in Thailand: wat is de toekomst voor de industrie na de verkiezingen?

 Deze week kreeg TPN media de kans spreek met Ian van FRESH MEDIQ in Pattaya over de toekomst van cannabislegalisatie in Thailand. Hij biedt zijn unieke perspectief door betrokken te zijn bij de medicinale cannabisindustrie en door te helpen de plant te decriminaliseren met het onderzoek dat zijn team heeft uitgevoerd.

  1. Ian, laten we de grootste vraag uit de weg ruimen. Waar zie je de cannabiswetten naartoe gaan na de Thaise verkiezingen?

Ik zie dat de cannabiswetten twee kanten op gaan: ofwel teruggaan naar een verdovend middel van categorie 5 zoals het vroeger was, of doorgaan in de grijze gebieden zoals het nu is. Het lijkt erop dat alle politieke partijen verdeeld zijn over deze twee mogelijkheden.

  1. Hoe kan Thailand, als vooraanstaande medische cannabiskliniek die Thaise boeren ondersteunt en kruidenkwekerijen in Thailand gebruikt, het grote probleem van illegale import stoppen en de Thaise industrie als geheel beter ondersteunen?

Allereerst moeten we duidelijk maken wat het verschil is tussen importeren en smokkelen. Voor zover ik weet, zijn er slechts 2-3 landen in de wereld die legaal cannabis kunnen exporteren, zoals Israël, Nederland en misschien Canada. Als een ander land niet legaal kan exporteren, hoe kunnen bedrijven in Thailand dan legaal importeren? Ik kom uit de VS en ik zie veel Californische cannabis in Thailand. Ik kan je verzekeren dat Californische cannabis wordt gesmokkeld, niet geïmporteerd, omdat het federaal illegaal is in de VS om cannabis te exporteren.

De enige manier waarop lokale Thaise telers dit probleem kunnen oplossen, is door tussenkomst van de overheid door het volgen van zaad tot verkoop. Lokale Thaise telers moeten hun zaden aangeven en hun opbrengsten moeten worden geregistreerd om de hoeveelheid aanbod bij te houden. Op deze manier kunnen illegale leveringen worden gepakt als ze worden gecontroleerd. Dit is hoe medicinale-cannabiskwekerijen momenteel werken, en zo werkt FRESH MEDIQ al, maar deze regels worden momenteel niet gehandhaafd voor alle nieuwe bedrijven die cannabis verkopen.

Hier is een praktijkvoorbeeld: de medicinale cannabisplantage heeft een contract met de overheid voor X hoeveelheid zaden en X hoeveelheid planten per jaar. Elke keer dat FRESH MEDIQ, de retailer, cannabis bestelt bij de medicinale farm, ontvangen wij een factuur met de licentienummers van de farm en de geleverde hoeveelheid per soort. De winkelier dient vervolgens formulier 27 in, dat deze nieuwe voorraad cannabisinventaris weergeeft. Aangezien de cannabis afzonderlijk aan patiënten wordt verkocht, dient de winkelier formulier 28 in, dat de individuele verkoop weergeeft. Deze twee vormen moeten de voorraad in elke winkel met elkaar verzoenen en matchen om illegale cannabis te dwarsbomen.

Deze twee vormen zijn momenteel van kracht, maar worden niet gehandhaafd of gecontroleerd door de autoriteiten – daarom blijft illegale cannabis nog steeds een probleem voor de lokale Thaise markt. Door een volgsysteem van zaad tot verkoop te implementeren en te handhaven, zou illegaal geïmporteerde of gesmokkelde cannabis in Thailand worden geëlimineerd.

  1. Zie je enige kans dat Thailand van cannabis weer een verdovend middel maakt, zoals sommigen vrezen?

Ja, ik denk dat er 50% kans is dat cannabis terugkeert naar verdovende middelen categorie Vijf.

  1. Welke suggesties en input zou je hebben voor de regulering van cannabis zonder overregulering, wat de industrie in sommige Amerikaanse staten heeft geschaad?

Ik stel voor om een ​​hogere toetredingsdrempel op te zetten.

Het instellen van een hogere toegangsdrempel voor telers, groothandelaren, detailhandelaren en consumenten zou de onprofessionele spelers elimineren en alleen serieuze organisaties zouden doorgaan in de cannabisruimte. Op dit moment lijkt het alsof iedereen met een tafel op straat 'medicinale cannabis' kan verkopen. Dit woord "medisch" wordt niet gerespecteerd door niet-medische instellingen. Dit vormt een gevaar voor consumenten omdat het moeilijk is om veilige cannabis te onderscheiden van onveilige cannabis (zoals met zware metalen en met pesticiden verontreinigde cannabis) wanneer elke winkel beweert een gecertificeerde medische apotheek te zijn. Regelgeving zou hogere normen en strengere eisen moeten stellen aan het openen van winkels en het kweken van cannabis voor medicinaal gebruik.

  1. Moet recreatieve cannabis worden toegestaan ​​en hoe moet dit worden gereguleerd?

Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig deels verantwoordelijk zijn voor het probleem van recreatief gebruik, omdat we de overheid veel gegevens hebben verstrekt die aantonen dat cannabis niet levensbedreigend is, minimale bijwerkingen heeft en veilig is om in hoge doses te gebruiken. Helaas werden al die gegevens van de afgelopen 5 jaar gebruikt om de verwijdering van cannabis als verdovend middel te ondersteunen, en nu is recreatief gebruik overal.

Ik geloof heilig in het toegankelijk maken van cannabis voor iedereen. Cannabis heeft echte gezondheidsvoordelen en ik heb de afgelopen 5 jaar de positieve impact van medicinale cannabis gezien. Medische patiënten moeten echter voorrang krijgen op recreatieve gebruikers.

In het verleden moesten nieuwe kopers van cannabis worden gescreend met medische vragenlijsten en moesten ze een Informed Consent-document ondertekenen waarin de risico's en voorzorgsmaatregelen van het gebruik van cannabis werden uitgelegd. Dit proces duurde ongeveer 2-3 minuten voor nieuwe kopers, maar nadat ze waren geregistreerd, konden ze gratis opnieuw bestellen in de kliniek of online telegeneeskunde.

Ik denk dat een dergelijk systeem voor recreatieve gebruikers verplicht zou moeten zijn wanneer ze voor het eerst in Thailand iets kopen. Ik denk dat de verordening een screening- of registratieproces moet implementeren dat de leeftijd van recreatieve gebruikers, de gezondheidstoestand en het begrip van veilig gebruik van cannabis controleert voordat cannabis vrijelijk in Thailand wordt gekocht.

  1. Een van de grootste zorgen die politici zeggen te hebben met cannabis, is de gemakkelijke toegang voor jongeren. Hoe kan dit beter gecontroleerd worden?

Ik ben het ermee eens dat het in de toekomst een serieuze prioriteit moet zijn om cannabis uit de buurt van kinderen te houden. Simpele ID-controles bij apotheken zouden dit probleem op microniveau kunnen oplossen, maar ik denk dat de macro-oplossing het reguleren van het marketing- en reclameaspect van cannabis voor de jeugd zou zijn.

Ik denk niet dat eetwaren van 50 mg als snoep moeten worden verpakt en met tekenfilms moeten worden geadverteerd. Apotheken mogen geen Disney-figuren gebruiken als mascottes die waterpijpen roken in hun logo. Dit zijn onrechtmatige reclameboodschappen gericht op de jeugd. Het zorgt ervoor dat cannabis er vertrouwd en speels uitziet voor kinderen, terwijl het meer gericht zou moeten zijn op de volwassen consument.

  1. Niet direct gerelateerd aan cannabis, hoewel velen vapen gebruiken om het te roken... Moeten de vapenwetten ook worden bekeken of gewijzigd en gelegaliseerd?

Onderzoek toont zelfs aan dat het verdampen van cannabis de gezondste manier is om te consumeren. Nu zijn echter niet alle vaporizers hetzelfde gemaakt. Sommige verdampers gebruiken een verwarmingselement op basis van lood of cadmium dat zware metalen in de damp kan afgeven, wat een risico op blootstelling aan toxische stoffen kan veroorzaken. Ik word wekelijks gecontacteerd door Chinese fabrikanten van verdampers en de goedkope prijzen zijn aantrekkelijk, maar het zijn allemaal apparaten van lage kwaliteit die gezondheidsrisico's voor onze patiënten inhouden, dus we hebben momenteel geen voorraad of distributie van verdampers.

Ik steun de legalisering van medische verdampers zoals de in Duitsland gemaakte STORZ & BICKEL-apparaten. Thailand zou ook het voorbeeld van Israël kunnen volgen en zijn eigen medische verdamper kunnen vervaardigen voor erkende wederverkopers in het land.

  1. We hebben tientallen jaren van stigmatisering en propaganda die terecht veel politici en mensen tegen marihuana hebben doen schrikken. Hoe wordt de ontluikende cannabisindustrie volwassen en verandert dit terwijl ze oprechte zorgen wegneemt?

Cannabis heeft meer professionele pleitbezorgers nodig om het negatieve stigma rond de industrie te helpen veranderen. Dit is een deel van de reden waarom we bij FRESH MEDIQ de laatste tijd meer uitgesproken zijn over cannabis, omdat het meer professionele vertegenwoordiging nodig heeft.

Het maakt me van streek om te zien dat de BBC, CNN, ABC en andere wereldnieuwsnetwerken verslag doen van illegale cannabiswinkels op straat. Thailand heeft de lelijke kant van cannabis aan de wereld gepresenteerd met op Bob Marley lijkende pleitbezorgers die namens het land spreken. Ik denk dat cannabis problemen heeft met rijpen vanwege het uiterlijk en de vibes die deze soort cannabis voor straatgebruik afgeeft.

We zouden professionele organisaties moeten gebruiken om de cannabisbeweging in Thailand te vertegenwoordigen. Ik denk dat de Government Pharmaceutical Organization (GPO), Westland Herb Cannabis Farm en andere overheidsinstellingen het gezicht van cannabis in Thailand hadden moeten zijn... niet de Get High Shop op Soi Shady.

Als we het negatieve stigma rond cannabis willen doorbreken en de cannabisindustrie volwassen willen maken, dan moeten we de industrie professioneler gaan vertegenwoordigen. We kunnen oprechte zorgen wegnemen en het publiek beter informeren als onze pleitbezorgers echte cannabisprofessionals zijn Dr. Nuttamon Le Men MD die de basis hebben gelegd voor waar we nu zijn in cannabis.

  1. Op de lange termijn, 3-5 jaar, waar zie je cannabis als industrie in Thailand? Zou de mogelijkheid dat de VS een federaal verbod beëindigen, kunnen helpen?

Als de VS het federale verbod op cannabis beëindigt, zal de import- en exportdynamiek in Thailand exploderen. In de VS zou Thaise cannabis als exotisch en een speciaal product worden beschouwd. In Thailand wordt Amerikaanse cannabis beschouwd als de hoogste kwaliteit. Ik zie dat zowel de VS als Thailand wederzijds profiteren van het opheffen van het federale verbod op cannabis en het openen van de deur voor legale wereldhandel.

Op de lange termijn zie ik dat Thailand de leider is van cannabis in heel Azië. Ik zie dat andere Zuidoost-Aziatische landen overleggen met Thailand om medicinale cannabis in hun land uit te rollen. Over 3-5 jaar zou de verwarring-stof moeten zijn neergedaald en zou de cannabisindustrie in staat moeten zijn om systematisch te groeien en als voorbeeld te dienen voor andere landen die willen legaliseren.

Als u meer wilt weten over FRESH MEDIQ of hen persoonlijk wilt bezoeken, tik of klik dan hier voor meer informatie.

CONTACT INFORMATIE:

GEOPEND van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 7:00 uur

 Telefoon Engels: 092 971 5159

Telefoon Thai: 092 471 9159

Tik HIER voor hun Facebook

E-mail: [e-mail beveiligd]

KAART HIER, KLIK OF TIK

Neem HIER contact met hen op via hun website

Onze eerdere berichtgeving over FRESH MEDIQ vindt u hier.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.