UPDATE: 100 apen gesteriliseerd en vrijgelaten terug naar Phuket Forest

Phuket -

Een eerste groep van ongeveer 100 gesteriliseerde apen in Phuket is weer vrijgelaten in een bos.

Onze eerdere verhalen:

Een apenbestrijdingsteam van Samut Sakhon is begonnen met het steriliseren van apen in Phuket, dat meer dan 2,000 inwoners telt.

Phuket heeft zich tot doel gesteld om 500 wilde apen uit beroemde toeristische trekpleisters te steriliseren om een ​​groeiende bevolking onder controle te houden.

Nu voor de update:

De heer Pongchart Chueahom, het hoofd van het Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Centre in Thalang, vertelde de Phuket Express dat op maandag (8 mei)th) werden ongeveer 100 apen die al gesteriliseerd waren, vrijgelaten in hun huis op de Toh Sae-heuvel in Rassada.

Het apensterilisatieproject is bedoeld om het geboortecijfer van apen in Phuket te verminderen. Dit project is ook gericht op het oplossen van problemen tussen apen met de lokale bevolking en toeristen, en het voorkomen van ziektes van apen die besmettelijk kunnen zijn voor mensen. Dit zijn urgente problemen die snel moeten worden opgelost, aldus Pongchart.

Thaise media hebben eerder gemeld dat veel buitenlandse toeristen gewond zijn geraakt door apen die hen aanvielen op beroemde toeristenplaatsen waar veel apen voorkomen, zoals de Toh Sae-heuvel in Rassada en de Rang-heuvel in de stad Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.