Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: samenvatting van de rode kaart, succesvolle fietsweek en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 1 mei 2023 tot en met zondag 7 mei 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De 27th JAARLIJKSE PHUKET BIKE WEEK 2023 'COWBOY ON THE BEACH' genereerde maar liefst 300 miljoen baht.

Meer dan 5,000 Thaise en buitenlandse ruiters namen deel aan het evenement en meer dan 30,000 mensen namen deel aan het evenement.

2. Het 28 jaar oude warenhuis Robinson Ocean Phuket gaat in juni van dit jaar definitief dicht.

De laatste werkdag voor hen is 30 juni 2023.

3. Volgens het Phuket Immigration Office kregen vorige maand geen buitenlanders een rode kaart.

Vier Thais van 17 kregen gele kaarten omdat ze zich niet meldden wanneer toeristen incheckten in hun accommodatie.

4. Een man werd gearresteerd met vier zwartpuntrifhaaien bij Panwa Cape in Wichit.

Een man werd gearresteerd met een inktvis bij Panwa Cape in Wichit en aangeklaagd voor het vangen van zeedieren in een beschermd gebied.

Vissen in beschermde zones is een grote nono in Phuket.

5. Een Chinese moeder roept op tot gerechtigheid nadat haar zoon is omgekomen bij een botsing tussen een motor en een taxi in Phuket.

Ze roept iedereen op die een dashcam of CCTV-beelden van het ongeval heeft om het materiaal ook in te leveren.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.