Wereldgezondheidsorganisatie beëindigt wereldwijde Covid-19-noodsituatie

Wereldnieuws-

De verspreiding van COVID-19 is niet langer een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid, zei de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag 5 mei 2023 's nachts in Bangkok, Thailand.

“Al meer dan een jaar vertoont de pandemie een dalende trend, waarbij de immuniteit van de bevolking door vaccinatie en infectie toeneemt, het sterftecijfer afneemt en de druk op de gezondheidsstelsels afneemt”, zei Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, tijdens een persconferentie in Genève. .

De pandemie van Covid-19 zorgde voor letterlijk jaren van bedrijfssluitingen, beperkingen, lockdowns en ontberingen voor miljoenen in Thailand, vooral de toeristenindustrie waarvan de thuismarkt van TPN Media in Pattaya, Thailand, voor meer dan 90 procent van zijn BBP afhankelijk is.

Thailand beëindigde medio 19 al zijn Covid-2022-beperkingen, maar zelfs nu, tot ver in 2023, blijven veel Thais gezichtsmaskers dragen en Covid was voor het laatst een discussiepunt in de media in april nadat Songkran, het Thaise nieuwjaar, aantrok miljoenen te vieren met watergevechten, concerten, feesten en festivals.

Songkran was drie jaar op rij geannuleerd, behalve voor traditionele en religieuze activiteiten, wat de Thaise economie miljarden kostte. Grenzen waren gesloten, minus quarantaines en beperkingen, gedurende in feite twee jaar lang, waardoor de brood- en botertoerisme-industrie in Thailand werd gedecimeerd. Met Covid eindelijk in de achteruitkijkspiegel blijft de Thaise economie zich herstellen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.