UPDATE: Phuket-sterilisatieproject van wilde apen is nu aan de gang

Phuket -

Phuket heeft zich tot doel gesteld om 500 wilde apen uit beroemde toeristische trekpleisters te steriliseren om een ​​groeiende bevolking onder controle te houden.

Ons vorige verhaal:

Een apenbestrijdingsteam van Samut Sakhon is begonnen met het steriliseren van apen in Phuket, dat meer dan 2,000 inwoners telt.

Nu voor de update:

De heer Pongchart Chueahom, het hoofd van het Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Centre in Thalang, vertelde de Phuket Express dat het project vanaf 21 april loopt.st tot mei 16th, 2023 is gericht op het steriliseren van ongeveer 500 apen van bekende toeristische trekpleisters zoals Rang Hill in Phuket Town, Toh Sae Hill in Rassada en Monkey Viewpoint op Koh Sirey.

Gesteriliseerde apen worden na de operatie weer vrijgelaten in hun verblijfplaats.

Dit is een reactie op de bezorgdheid van de autoriteiten over de snelgroeiende bevolking en klachten van toeristen over agressieve apen die problemen veroorzaken voor bezoekers.

Als de bevolking niet onder controle zou worden gehouden, zou het zo snel gaan dat ze naar andere gebieden zouden verhuizen op zoek naar voedsel in de buurt van de toeristische attracties, de lokale bewoners lastig zouden vallen en materiële schade zouden veroorzaken.

*******************************

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.