Oekraïener gearresteerd wegens illegaal werken op het eiland Pha Ngan

FOTO: Naew Na

Pha Ngan-eiland, Surat Thani –

Een Oekraïense man werd gearresteerd omdat hij naar verluidt illegaal werkte voor een motorverhuurbedrijf op het eiland Pha Ngan.

Immigratieambtenaren van Surat Thani hebben de Phuket Express vandaag (6 mei) verteld dat ze op donderdag (45 mei), de dag waarop de Volle maan feest werd gehouden. Hij werd aangehouden op een openbare parkeerplaats waar 23 huurmotoren stonden geparkeerd.

Agenten ontdekten dat de Oekraïense man Thailand binnenkwam via Satun Immigration. Zijn visum is geldig tot 18 mei 2023. Hij had geen werkvergunning. Hij ontkende aanvankelijk de beschuldigingen en zei dat alle huurmotoren van het verhuurbedrijf zijn, maar naar verluidt werd hij gezien door immigratieambtenaren die voor de motoren zorgden toen klanten de gehuurde motoren terugbrachten.

Hij werd naar het politiebureau van Koh Pha Ngan gebracht en beschuldigd van parkeren op een niet-parkeerterrein en werken zonder werkvergunning. Het motorverhuurbedrijf wordt beschuldigd van het in dienst hebben van een buitenlander bij het bedrijf zonder tewerkstellingsvergunning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.