Thaise anti-cannabisklokkenluider richt een anti-cannabiscentrum op in Bangkok

nationaal —

De beroemde klokkenluider die anti-cannabisactivist is geworden Chuwit Kamolvisit heeft wat hij noemt het Centrum voor Anti-Cannabis (CAC) opgericht uit protest tegen het cannabislegaliseringsbeleid van de Bhumjai Thai Party.

Volgens Chuwit is het Centrum voor Anti-Cannabis (CAC) opgericht om het publiek bewust te maken van cannabis in Thailand.

Hij zei dat Anutin Charnvirakul, de leider van de Bhumjai Thai Party, zijn standpunt over cannabis uit het verleden heeft gewijzigd, aangezien hij ooit een liberaal cannabisbeleid beloofde, maar nu alleen zei dat de plant alleen voor medische doeleinden was. Volgens Chuwit is er echter een wijdverbreid recreatief gebruik, vooral in toeristische gebieden, wat niet de bedoeling was om marihuana te decriminaliseren.

Chuwit beweerde ook dat meer dan 80% van de cannabis in Thailand vanuit Amerika wordt binnengesmokkeld en een hoog THC-gehalte heeft, waardoor het geschikter is voor recreatief gebruik dan de THC-arme cannabis die in Thailand voor medische doeleinden wordt gekweekt. Dit schaadt ook de Thaise boeren, voegde Chuwit eraan toe.

Marihuana doet het publiek meer kwaad dan goed, en Chuwit zal er volgens hem ook na de verkiezingen van 14 mei tegen blijven campagne voeren.

Chuwit dringt erop aan dat de plant weer als verdovend middel wordt vermeld, wat in wezen zou betekenen dat duizenden marihuanawinkels in heel Thailand zouden worden gesloten en dat de plant alleen om medische redenen onder de strengste toestemming mag worden gebruikt.

Leren meer over de medicinale kant van cannabis in Thailand van een erkende, door artsen geleide, medische cannabiskliniek, bekijk onze vrienden bij FRESH MEDIQ hier.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.