Geen buitenlanders ontvingen vorige maand rode kaarten in Phuket vanwege immigratie

Phuket -

Volgens het Phuket Immigration Office kregen vorige maand geen buitenlanders een rode kaart.

Van 1 april tot 30 april werden 29 buitenlanders gearresteerd wegens overtredingen van de Thaise immigratiewetten. Phuket Immigration heeft echter geen verdere details verstrekt.

Geen van de buitenlanders kreeg gele of rode kaarten. Vier Thais van 17 kregen gele kaarten omdat ze zich niet meldden wanneer toeristen incheckten in hun accommodaties.

Een rode kaart betekent in feite dat een toerist uit Thailand wordt gedeporteerd en op de zwarte lijst wordt gezet vanwege zijn acties en wetsovertredingen. Een gele kaart is een officiële waarschuwing dat als de persoon in kwestie opnieuw een overtreding begaat, hij wordt uitgezet en op de zwarte lijst wordt gezet, of als hij de Thaise nationaliteit heeft, een aanzienlijke boete en mogelijk gevangenisstraf krijgt.

Voor maart van dit jaar:

De immigratiedienst van Phuket onthulde aan de Thaise media dat tot nu toe twee buitenlanders rode kaarten hebben gekregen en vier buitenlanders een gele kaart hebben gekregen vorige maand, maart 2023.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.