Luchthavens van Thailand plannen om te schakelen naar zonne-energie

nationaal —

De Airports of Thailand (AoT) is van plan om binnen de komende vier jaar over te schakelen op 100% gebruik van zonnepanelen op alle luchthavens om de stijgende elektriciteitskosten aan te pakken, zei AoT-president Kirati Kitmanawat.

Hij zei dat de installatie van zonnepanelen al was begonnen aan de zijkanten van de landingsbaan en wateropslaggebieden rond Suvarnabhumi Airport, maar dat ze nog niet operationeel zijn.

Suvarnabhumi heeft voldoende ruimte om zonnepanelen te plaatsen om elektriciteit op te wekken voor alle passagiersgebouwen. De andere vijf luchthavens van AoT zullen binnen de komende 100 jaar ook overgaan op 4% gebruik van zonnepanelen, zei hij.

“Er zijn al zonnepanelen van 5 megawatt geïnstalleerd op het dak van Suvarnabhumi Airport. Het installeren van zonnepanelen is een goede zaak omdat het airconditioning helpt besparen. Ook veel buitenlandse luchthavens zijn hiermee begonnen omdat het een wereldwijde trend is. In het verleden betaalden we 100 miljoen baht aan elektriciteitskosten, maar met de zonnepanelen verwachten we nu slechts 70-80% van dat bedrag te betalen”, zei Kriti.

Bovendien zal de AoT alle voertuigen op de luchthavens vervangen door elektrische voertuigen, omdat meer dan 80% van de passagiers die de bussen van de luchthavens gebruiken, klaagden over de uitlaatgassen, aldus de president van de AoT.

The Pattaya News merkt op dat AOT internationale luchthavendiensten in Thailand beheert en exploiteert en zes internationale luchthavens onder hun verantwoordelijkheid heeft, namelijk Suvarnabhumi Airport, Don Mueang International Airport, Chiang Mai International Airport, Hat Yai International Airport, Phuket International Airport en Mae Fah Luang Chiang Rai internationale luchthaven.

Gisteren vroeg een TPN-lezer naar zonne-energie in Thailand in onze lezersfeedbackreeks hier.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/