Alcoholverkoop verboden tijdens vroege stem- en verkiezingsdagen

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Om onnodige incidenten of complicaties te voorkomen, wordt de verkoop van alcohol in heel Thailand verboden op de dag van de vervroegde stemming en de verkiezingsdag volgende maand.

Vanaf 6 uur is de verkoop en verstrekking van alcohol verboden. op 00 mei tot 6 mei 6 uur en van 00 mei 7 uur tot 6 mei 00 uur.

Het verbod geldt voor iedereen die in het land woont en het overtreden ervan kan leiden tot een gevangenisstraf van zes maanden of een boete van maximaal 10,000 baht, of beide.

De autoriteiten drongen er bij de kiezers ook op aan zich vertrouwd te maken met de regels voor de volgende verkiezingen om onbedoelde overtredingen te voorkomen, zoals het fotograferen van een gemarkeerd stembiljet of het uit een stembureau halen van een stembiljet.

Onder degenen op de lijst zijn het kopen of verkopen van stemmen, het opzettelijk vernietigen van stembiljetten en het stoppen van stemgerechtigde kiezers. Overtreders zullen zware straffen krijgen voor het overtreden van de wet.

BRON: NNT

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.