Er valt veel te genieten met de festivals en evenementen van mei 2023

PERSBERICHT: 

De line-up omvat het beroemde raketfestival van het noordoosten, extravagante 'Vijitr'-licht- en geluidsshows in het hele land, de Samui-regatta, triatlons van Phang-nga en Ratchaburi, muziekfestivals en meer.

De maand mei biedt een opwindende line-up van festivals en evenementen in Thailand, waaronder lokale culturele vieringen, extravagante licht- en geluidsshows in alle vijf landelijke regio's, muziekfestivals, een showcase van straatkunst, Muay Thai-wereldkampioenschappen vechten, triatlons en een zeilregatta.

Bun Bung Fai Raketfestival 2023
Het is ook de tijd voor het opwindende en actievolle jaarlijkse Bun Bung Fai of raketfestival, dat wordt gehouden in verschillende noordoostelijke provincies, waarvan de grootste en bekendste in Yasothon en Kalasin zijn. Dit beroemde evenement wordt normaal halverwege de maand net voor het planten van gewassen gehouden om de goden om overvloedige regen en een goede oogst te vragen. adembenemend en zeer luidruchtig spektakel dat u niet mag missen.

Dit zijn de verschillende locaties om het raketfestival te beleven:

Yasothon Bun Bang Fai Raketfestival
17-21 mei 2023, in Phaya Thaen Park, Mueang District, Yasothon

Naast het daadwerkelijk lanceren van de raketten zijn er feesten en activiteiten om van te genieten. Dit omvat kleurrijke raketoptochten van praalwagens en volksdansen, ceremonies voor het maken van verdiensten, een juichwedstrijd voor het raketteam, een licht- en geluidsshow en een Bung Fai-parade.

Si Sa Ket Bun Bung Fai en Zijdefestival
27-28 mei 2023, Bueng Bun-district, Si Sa Ket

Kalasin Bun Bung Fai Phrae Wa-festival
27-28 mei 2023, Ban Phon, district Kham Muang, Kalasin

Kalasin Bun Bung Fai Talai Lan-festival
20-21 mei 2023, in de gemeente Kutwa, district Kuchinarai, Kalasin

Een traditie van de etnische Phu Thai Kutwa-bevolking, de vieringen in Kalasin vallen op omdat veel van de raketten worden gelanceerd als onderdeel van enorme radslagachtige structuren met een diameter tot zes meter. Naast de lancering van 50 'Bung Fai Talai Saen'-raketten (120 kg) en twee 'Bang Fai Tai Lan'-raketten (1,200 kg) zijn er dit jaar andere vieringen, zoals kleurrijke raketoptochten van praalwagens en volksdansen, een verdienste- het maken van een ceremonie en activiteiten die de tradities van de etnische Phu Thai Kutwa-mensen demonstreren.

Khon Kaen Bun Bung Fai-festival
27-28 mei 2023, district Kranuan, Khon Kaen

Roi Et Bun Bung Fai-festival
27 mei - 4 juni 2023, Suwannaphum District, Roi Et

'Vijitr' verlichtingspektakel
De Tourism Authority Thailand (TAT) heeft gepland om de 'Vijitr' extravagante licht- en geluidsevenementen te organiseren in de vijf regio's van Thailand: de centrale, noordoostelijke, noordelijke, zuidelijke en oostelijke regio's.

Centrale regio: Vijitr@Bangkok
29 april-7 mei in ICONSIAM, Central Post Office ook wel bekend als Grand Postal Building, en Wachirabenchathat Park (Rot Fai Park) in Bangkok

Deze voortreffelijke licht- en geluidsshow weerspiegelt de lokale overtuigingen over maanlicht en baden in het maanlicht voor positieve energie en welvaart. Het spektakel omvat multimediale waterpartijen, verlichting, projectiemapping en 3D-verlichtingsinstallatie-elementen, naast diverse andere activiteiten.

Noordoostelijke regio: Vijitr@Nakhon Phanom
27 mei-4 juni aan de oevers van de Mekong rivier in Nakhon Phanom

Met een kleurrijke sfeer aan de beroemde Mekong rivier, omvat dit evenement een licht- en geluidsshow met kaarten en oplichtende functies, samen met vele andere leuke activiteiten.

Zuidelijke regio: Vijitr@Nakhon Si Thammarat
20-28 mei 2023 op verschillende bezienswaardigheden in Nakhon Si Thammarat

Dit spannende licht- en geluidsevenement bestaat uit 3D-mapping, light-up, lichtinstallatie, stadstour en storytelling-technieken, en diverse andere activiteiten op verschillende bezienswaardigheden.

Noordelijke regio: Vijitr@Chiang Rai
20-28 mei 2023 bij verschillende bezienswaardigheden in Chiang Rai

Gevuld met de charme van de Lanna-beschaving, biedt dit grootse evenement activiteiten met licht- en geluidsprestaties met 3D-mapping, verlichting, lichtinstallatie en 3D-projectietechnieken.

Oostelijke regio: Vijitr@Rayong
27 mei - 4 juni 2023 in Mangrove Forest Learning Center, Phra Chedi Klang Nam, Rayong

Dit spannende licht- en geluidsspektakel omvat projectiemapping op een eiland in het water, de kleurrijke onderwaterwereld van kwallen, een lichtshow op de Bridge of Fine Way, vuurwerkshows en muziekoptredens van toonaangevende artiesten, over een oppervlakte van meer dan 2 vierkante meter. km en ontworpen om 'een onvoorstelbaar land' te zijn.

Andere evenementen en festivals
Naast het jaarlijkse raketfestival is mei ook druk met een reeks andere culturele, amusements- en sportevenementen in het hele land. Hier is een lijst hiervan, gesorteerd op evenementdatum.

Mangokunstfestival 2023
2-7 mei 2023 in River City Bangkok

Het Mango Art Festival is het eerste en enige kunstfestival in Azië dat kunst, design en performance combineert. Van 2022 tot en met 2025 wordt het Mango Art Festival gehouden in River City Bangkok.

Samui Zomer Jazz Festival
2-7 mei 2023, Ko Samui, Surat Thani

Zes sensationele avonden met concerten van internationale topartiesten in de 5-sterrenresorts en strandclubs van het eiland.

Wai Kru Nora Wat Tha Khae
3-6 mei 2023 in Wat Tha Khae, district Mueang Phatthalung, Phatthalung

IFMA Wereldkampioenschappen 2023
4-13 mei 2023 in CentralWOrld, Bangkok

Meer dan 100 landen hebben al hun deelname aan dit 10-daagse evenement bevestigd, dat zal worden gehouden in samenhang met de 30e verjaardag van de International Federation of Muaythai Associations (IFMA). Het evenement zal 3 ringen en meer dan 100 periodes per dag over de hele wereld uitzenden. De buitenlocatie wordt omgetoverd tot een enorm festivalterrein met meer dan 100 stands en een hoofdpodium met dagelijkse activiteiten.

MEI JAM FESTIVAL IN BANGKOK 2023
6 mei 2023 in Bangkok International Trade & Exhibition Centre (BITEC)

Een jaarlijks muziekfestival met als doel kleur en vreugde te brengen in de zomer in Thailand met een line-up vol sterren van Koreaanse artiesten.

Samui-regatta 2023
20-27 mei 2023 op Chaweng Beach, Ko Samui, Surat Thani

Een van Azië's grootste en meest prestigieuze regatta-evenementen - de Samui Regatta verwacht zowel beroemde jachten als deskundige zeilexperts van over de hele wereld naar Ko Samui te verwelkomen voor geweldig zeilen, geweldige feesten en om alles te ervaren wat het eiland te bieden heeft.

Supersports 10 mijl run 2023 Thailand
21 mei 2023 in CentralWOrld, Bangkok

Het evenement van dit jaar biedt twee spannende afstanden, de 10-mijlsloop en de 5-mijlsloop, beide ontworpen om hardlopers van alle niveaus uit te dagen en te inspireren.

Ao Nang Fietsweek 2023
26-27 mei 2023 bij Ao Nang Landmark, Mueang District, Krabi

2e KORAT-straatkunst
26-28 mei 2023 bij Activity Grounds, Polsaen Road (naast Wat Phayap), Mueang District, Nakhon Ratchasima

Muang Thai-triatlon @Huay Mai Teng Ratchaburi 2023
27-28 mei 2023 in Huay Mai Teng Ratchaburi 2023

BRON: TAT

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.