Terwijl de Thaise verkiezingen naderen, neemt ook de oorlog van woorden over legale cannabis toe

nationaal —

De afdeling Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde herhaalt tegenover het publiek dat het tegen de wet is om cannabis te verkopen aan kinderen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, naar aanleiding van een virale videoclip waarin een niet-geïdentificeerde tiener wiet rookt.

Dr. Tewan Thanirat, adjunct-directeur van de afdeling, vertelde op een persconferentie op woensdag 26 april dat de afdeling zich zorgen maakte over de tiener op de beelden omdat hij de wet overtrad door op jonge leeftijd cannabis te roken.

Degenen die de plant aan het kind hebben verkocht, kunnen een wettelijke straf krijgen, waaronder een jaar gevangenisstraf of een boete van 20,000 baht, zoals uiteengezet in de Controlled Herb (Marijuana) 2022-kennisgeving van het ministerie van Volksgezondheid, verklaarde Dr. Tewan. .

In een geval waarin de tiener de marihuana zelf kweekte, zouden zijn ouders juridische stappen ondernemen die vergelijkbaar zijn met die voor het toestaan ​​​​van hun kind om tabak te roken of alcohol te consumeren, voegde hij eraan toe.

Afgezien hiervan benadrukte de adjunct-directeur dat cannabis niet mag worden verkocht aan vrouwen die borstvoeding geven en via verkoopautomaten.

Het mag ook niet worden verkocht in de buurt van verboden plaatsen zoals tempels of plaatsen voor het uitvoeren van religieuze ceremonies, slaapzalen, parken, dierentuinen en pretparken.

"Het belangrijkste doel van de legalisering van cannabis door het Ministerie van Volksgezondheid is om burgers toegang te geven tot de plant en deze voor medische doeleinden te gebruiken," zei Dr. Tewan. "Het voordeel van deze beslissing is dat mensen nu gemakkelijker toegang hebben tot traditionele medicatie."

Met verkiezingen slechts een paar weken verder in Thailand is de woordenstrijd tussen aanhangers en tegenstanders van cannabis gestaag toegenomen.

Er zijn zelfs openbare confrontaties geweest tussen prominente leden van beide groepen zoals hier.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/