Psi Scott en team proberen een gedurfde 70 kilometer over de Andamanse Zee te zwemmen om bewustzijn te creëren voor het behoud van de zee en de vermindering van plastic

Persbericht

Bangkok, 26 april 2023 – Het wereldberoemde landschap van de Andamanse Zee vormt het decor voor een historisch evenement voor het behoud van de oceaan, getiteld "Sea You Strong: Stop Abusing the Sea", dat van 28-29 april plaatsvindt in Zuid-Thailand. Het bewustmakingsevenement wordt geleid door Psi Scott, die samen met 70 vrijwilligers 36 kilometer over de Andamanse Zee zal zwemmen. De veeleisende en mogelijk recordbrekende zwemtocht brengt het team van Krabi naar Phang Nga naar Phuket en wordt gestreamd op Facebook Live.

Dit zwemavontuur is bedacht door Sea You Strong, een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die zich richt op het behoud en de bescherming van mariene ecosystemen. Dit Andaman-evenement heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over het belang van het behoud van de zee, de plasticvervuiling in onze oceanen te verminderen en, zoals de organisatoren zeggen, "op te roepen tot gerechtigheid en de natuur terug te geven aan de zee."

In tegenstelling tot andere soortgelijke evenementen, is de missie niet om donaties te vragen, maar eerder om het publiek te inspireren een geest van oceaanbehoud te ontwikkelen en collectieve actie te inspireren om een ​​duurzame toekomst voor de planeet te creëren. Het Sea You Strong-team is klein maar ervaren en heeft actief deelgenomen aan het schoonmaken van stranden, kliffen en verschillende watermassa's, evenals het verwijderen van alle soorten afval, met name plasticvervuiling.

Met de betrokkenheid van Psi en de vrijwillige zwemmers ziet het Sea You Strong-team deze provinciale uitdaging als een bijdrage om de gevaarlijke impact van plastic op het zeeleven te benadrukken. De ngo wijst op deze bedreigingen als bijzonder zorgwekkend:

  • Plasticvervuiling heeft een aanzienlijke impact op het zeeleven en het milieu. Zeedieren verwarren plastic vaak met voedsel, wat leidt tot inslikken, verstrikking en de dood
  • Plasticvervuiling vormt ook een grote bedreiging voor het milieu. Terwijl plastic afval uiteenvalt in kleinere deeltjes die microplastics worden genoemd, kunnen ze de voedselketen binnendringen en hun weg vinden naar de lichamen van grotere zeedieren en uiteindelijk mensen
  • Er zijn microplastics aangetroffen in zeevruchten, zout en zelfs kraanwater, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over mogelijke gevolgen voor de gezondheid van mensen, hoewel het onderzoek op dit gebied nog gaande is

“Het behoud van de oceaan is cruciaal voor de toekomst van onze planeet, omdat oceanen een vitale rol spelen bij het ondersteunen van het leven op aarde. Ze reguleren het klimaat door warmte te absorberen en te herverdelen, produceren meer dan de helft van 's werelds zuurstof en bieden een kritieke habitat voor een breed scala aan soorten” Psi Scott, oprichter van Sea You Strong.

Psi Scott, de leider van deze historische duik, en die door veel lokale bewoners 'Aquaman' wordt genoemd, staat bekend om zijn deelname aan de korte film 'Merman: Ocean Pollution'. De 26-jarige is inderdaad al vele jaren betrokken bij maritieme projecten. Psi is enthousiast over het komende Project Sivasamut, aangezien, als de uitdaging wordt aangegaan, het een nationaal record zou vestigen voor individuele en teamafstanden.

Psi moedigt supporters aan om in te loggen op Facebook Live om deel te nemen aan het evenement en het te delen met vrienden, terwijl het wordt gestreamd tijdens het tweedaagse avontuur. Hij voegt eraan toe: “Drie jaar geleden stond ik afval te verzamelen op het strand boven het kanaal in Krabi. Sindsdien werken we samen met drie provincies waar we van houden. Ik wil iedereen trots maken met dit evenement en Thailand de kans geven om de gelijkenis tussen zeedieren en mensen in deze stek te zien en te ervaren.”

---------------------------

Over Sea You Strong, de NGO en het evenement

Sea You Strong is een ngo die bestaat uit een gepassioneerd team dat zich inzet voor bewustwording van het behoud van de zee door afval te verzamelen en door stranden, kliffen en watermassa's schoon te maken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.