Thaise Democratische Partij steunt legalisering van seksspeeltjes

nationaal —

De Thaise Democratische Partij zei dat ze de legalisering van seksspeeltjes in Thailand steunt, waar ze momenteel illegaal zijn, als een gecontroleerd item om seksuele misdaden te verminderen.

Mevr. Ratchada Thanadirek, uitvoerend directeur van de Democratische Partij, onthulde dat er een groeiende vraag is naar seksspeeltjes in Thailand, hoewel de goederen nog steeds als illegaal worden beschouwd.

Als gevolg hiervan is er illegale handel in seksspeeltjes geweest, wat heeft geleid tot gederfde inkomsten uit niet-geïnde belastingen voor de overheid en corruptie onder bepaalde overheidsfunctionarissen.

Bovendien zorgt het verbod op seksspeeltjes voor uitdagingen bij het reguleren van de kwaliteit en veiligheid ervan. Zonder de juiste regelgeving voldoen de verkochte seksspeeltjes mogelijk niet aan de veiligheidsnormen, wat risico's zoals infecties voor gebruikers met zich meebrengt.

“Seksspeeltjes zijn apparaten die worden gebruikt voor ontspanning, stressvermindering of seksuele stimulatie. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van de seksuele functie van personen met seksuele gezondheidsproblemen, en zelfs bij het verminderen van de overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen, "merkte Ratchada op.

Seksspeeltjes kunnen volgens Ratchada ook worden gebruikt om seksuele misdrijven aan te pakken. Ze zei dat in Thailand het gemiddelde aantal gemelde gevallen van aanranding en seksuele misdrijven over een periode van 5 jaar ongeveer 4,000 gevallen per jaar is. Uit onderzoek is echter gebleken dat naar schatting 87% van de gevallen van aanranding niet wordt aangegeven, wat betekent dat er in Thailand maar liefst 30,000 gevallen van seksuele misdrijven per jaar kunnen zijn.

“De Democratische Partij steunt de legalisering van seksspeeltjes. Dit omvat het pleiten voor overheidsinstanties zoals de Food and Drug Administration en het Industrial Product Standards Office om de kwaliteit van seksspeeltjes te reguleren, inspecteren en certificeren om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Seksspeeltjes moeten ook worden gecategoriseerd als speciaal gecontroleerde producten onder toezicht van overheidsinstanties”, aldus Ratchada.

Kopers moeten ouder zijn dan 18 jaar, zei ze.

Thailand houdt in mei algemene verkiezingen waar ze een nieuwe regering zullen kiezen en veel kwesties, zoals deze, zouden mogelijk kunnen veranderen. TPN merkt op dat sommige belangengroepen tegen het legaliseren van seksspeeltjes zijn, meestal om religieuze of morele redenen, omdat ze bang zijn dat legalisering van seksspeeltjes de reputatie of het imago van Thailand kan schaden.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.