Zes mensen gewond na ongelukken met kleine bus met buitenlandse toeristen in Phuket

waar –

Zes mensen raakten gewond nadat een kleine bus vol buitenlandse toeristen crashte in een bocht in Wichit, Mueang Phuket.

De politie van Wichit werd maandagochtend (24 april) op de hoogte gebracht van het ongevalth) op de Mueang Chao Fa Road in Wichit.

Hulpdiensten en de Phuket Express kwamen ter plaatse om de beschadigde bus aan de kant van de weg te vinden. Zes niet-geïdentificeerde mensen hebben lichte verwondingen opgelopen, onder wie buitenlandse toeristen. Ze werden voor medische hulp naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De buschauffeur, de heer Arnon Channarong, 30, vertelde de Phuket Express dat ze vanuit Patong naar Rassada gingen en dat hij de route niet kende. Dus gebruikte hij een gps-navigator op zijn mobiele telefoon voordat hij de controle over een bocht verloor.

De politie van Wichit vertelde de Phuket Express dat er geen alcohol was gevonden in de ademtest van de bestuurder, maar vermoedelijk was hij afgeleid door naar zijn gps te kijken. De politie van Wichit heeft niet onmiddellijk een aanklacht ingediend tegen de bestuurder, maar die kan nog volgen.

Dit is niet het eerste recente ongeval met het openbaar vervoer in Phuket, hoewel bij de meeste minibusjes betrokken waren. Bij dit recente ongeval met een minibusje in Kamala raakten bijvoorbeeld enkele weken geleden twee Franse toeristen gewond.

Midden maart, vier buitenlandse toeristen raakten gewond toen twee minibusjes in Patong in botsing kwamen, zoals hier te zien is.

Elders in Thaland, bij een tragisch ongeval in Nakhon Si Thammarat zijn onlangs zes mensen om het leven gekomen en verscheidene gewonden bij een ongeval met een minibusje.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.