Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Songkran eindigt en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 17 april 2023 tot en met zondag 23 april 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Phuket heeft in totaal vijf doden, 51 verkeersongevallen en 51 gewonden aangekondigd Songkran's Seven Days of Danger Road Safety-campagne (11 april tot 17 april).

In totaal zeven dagen in de campagne waren er 51 verkeersongevallen met 51 gewonden en vijf doden (4 mannen 1 vrouw).

2. Een Amerikaanse toerist werd aangevallen door de bewakers van een nachtclub in Rawai die viraal ging op sociale media, maar het verhaal eindigde met alle partijen tevreden en de bewakers verontschuldigden zich.

De bewaker kreeg een boete van 1,000 baht van de politie van Phuket voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

3. Een dief heeft ingebroken in het huis van een beroemde Thaise actrice in Phuket en zou honderdduizend baht of ongeveer 3,000 dollar hebben gestolen.

De politie zei dat ze de verdachte opsporen aan de hand van camerabeelden in het huis en de nabije omgeving.

4. Een apenbestrijdingsteam van Samut Sakhon is begonnen met het steriliseren van apen in Phuket, dat meer dan 2,000 inwoners telt.

Het project werd vijf jaar geleden gelanceerd in Baan Yamu in Paklok, Thalang, nadat de lokale bevolking klaagde dat veel apen woonwijken hadden verstoord.

5. Twee mensen zijn dood verklaard nadat een motor in botsing kwam met een taxi op de Patong - Karon Hill.

Veel weggebruikers hebben opgemerkt dat er in dit gebied eerder veel ongelukken zijn gebeurd.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.