UPDATE: Oliereiniging gaat door nadat Samui Ferry gedeeltelijk was ondergedompeld

Donsak, Surat Thani –

Oliereiniging is doorgegaan nadat olievlekken werden gevonden in andere gebieden in Donsak nadat een Samui-veerboot gedeeltelijk was ondergedompeld.

Onze eerdere verhalen:

Een veerboot is gedeeltelijk ondergedompeld en beschadigd nadat hij door golven was geraakt bij een pier bij het eiland Samui.

Het Public Relations Office van Surat Thani vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week op de hoogte waren gebracht dat er een olievlek was gevonden in de zee en op het Nang Kam-strand in Donsak nadat er olie was gelekt uit de Samui-veerboot die gedeeltelijk was ondergedompeld.

Nu, voor onze update:

Het Surat Thani Public Relations Office vertelde de Phuket Express dat de veerbootmaatschappij is geïnformeerd om binnen een maand updates over het schoonmaakproces te rapporteren aan het Thailand Natural and Environment Resources Office.

De veermaatschappij heeft stafleden gestuurd om olie op te ruimen op veel stranden, namelijk Nangkam Beach, Laem Pratab, Klong Tam en Talet Bay. Ze zeiden dat de oliereiniging kan worden gecontroleerd in kleinere gebieden. Het bedrijf heeft ook met de lokale bevolking overlegd over het herstel van het lokale toerisme in de toekomst.

*************************************

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.