Phuket begint met sterilisatie om meer dan 2,000 apen onder controle te houden

Phuket -

  Een apenbestrijdingsteam van Samut Sakhon is begonnen met het steriliseren van apen in Phuket, dat meer dan 2,000 inwoners telt.

De heer Pongchart Chueahom, het hoofd van het Khao Phra Taeo Natural and Wildlife Centre in Thalang, vertelde de Phuket Express dat het team is begonnen met het installeren van kooien om apen te vangen in Soi King Kaew 9 in Rassada, Mueang Phuket.

Het project is erop gericht om makaken vanaf 21 april onder controle te krijgenst tot mei 16th, 2023. Het project werd vijf jaar geleden gelanceerd in Baan Yamu in Paklok, Thalang, nadat lokale bewoners klaagden dat veel apen woonwijken hadden verstoord.

Phuket is doorgegaan met het project en onlangs waren er meer dan 2,000 apen in veel delen van het eiland. In Toh Sae Hill Public Park, Rang Hill Public Park en Koh Sirey Monkeys Viewpoint hebben apen ook toeristen gestoord. Ondertussen hebben bij Soi King Kaew 9 in Rassada, Klong Ta Jeen, Baan Bang Rong en Baan Yamu apen woonwijken verstoord.

Het beheersen van het geboortecijfer van apen is erg belangrijk voor de toekomst, omdat natuurlijk voedsel niet genoeg zal zijn voor hen, wat de natuurlijke cyclus zal beïnvloeden, zei Pongchart.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.