Thaise volksgezondheidsafdeling en politie waarschuwen cannabisgebruikers tegen recreatief gebruik op 4/20 Day

Thailand -

Thailand's volksgezondheidsafdeling en wetshandhavers hebben cannabisgebruikers gewaarschuwd voor recreatief gebruik op de "Wereldwietdag" van 20 aprilth.

Dokter Attaphon Kaewsamrit, de adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, vertelde TPN-media dat vandaag (20 aprilth) is de Wereldwietdag, bekend als 4/20, vaak groots gevierd in Amerikaanse staten en enkele andere landen waar cannabis legaal is voor recreatief gebruik.

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid waarschuwt mensen en exploitanten echter om voorzichtig te zijn bij het deelnemen aan of het houden van activiteiten om de dag te vieren, aangezien ze in strijd zijn met de huidige regelgeving rond cannabis in Thailand.

Cannabis mag alleen voor medische doeleinden worden gebruikt en moet onder de strikte controle van een arts of medische professional staan, zei Attaphon. Recreatief gebruik van marihuana is verboden, voegde hij eraan toe.

Het roken van wiet veroorzaakt ook een duidelijke geur en rook die het publiek zou kunnen storen, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

De boete voor het veroorzaken van openbare ordeverstoring kan oplopen tot 25,000 baht, een gevangenisstraf van maximaal 3 maanden, of beide. Rook is ook gevaarlijk voor de gezondheid, waarbij kleine deeltjes bij inademing problemen in de longen kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot longziekten, astma en bronchitis, zei Attaphon.

Cannabis werd vorig jaar gedecriminaliseerd, merkt TPN-media op, maar de definitieve wetten die bedoeld zijn om het kruid te reguleren, zijn opgehouden door maandenlange interne strijd in het Thaise parlement over de legalisatie van de plant, waarbij voor- en tegenstanders polariserende opvattingen en meningen hebben over wat de regelgeving inhoudt. zou moeten zijn.

Als gevolg hiervan zijn er wetten die het gebruik van de plant regelen nog niet afgerond en zal waarschijnlijk pas zijn als Thailand op 14 mei zijn nieuwe regering kiest. Het ministerie van Volksgezondheid heeft regelgeving en beleid uitgevaardigd om in de tussentijd te proberen de leemte op te vullen.

TPN media heeft onlangs een educatief bezoek gebracht aan de gerenommeerde aanbieder van medicinale cannabis FRESH MEDIQ in Pattaya, die hier te vinden is, en is een erkende, legale aanbieder van cannabis onder doktersbehandeling die voldoet aan de vereisten van de afdeling Volksgezondheid. Ze hielpen ook bij het ophelderen van een aanzienlijke hoeveelheid verkeerde informatie over cannabis en je kunt meer leren via de bovenstaande link.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.