Olie gevonden op strand nadat Samui-veerboot gedeeltelijk onder water was gezonken

Donsak, Surat Thani-

Een olievlek werd gevonden op een strand in Donsak nadat een Samui-veerboot gedeeltelijk was ondergedompeld.

Ons vorige verhaal:

Een veerboot is gedeeltelijk ondergedompeld en beschadigd nadat hij door golven was geraakt bij een pier bij het eiland Samui.

Nu voor de update:

Het Public Relations Office van Surat Thani vertelde de Phuket Express dat ze eerder deze week op de hoogte waren gebracht dat er een olievlek was gevonden in de zee en op het Nang Kam-strand in Donsak nadat er olie was gelekt uit de Samui-veerboot die gedeeltelijk was ondergedompeld.

De veermaatschappij werd op de hoogte gebracht voordat hun stafleden werden gestuurd om olie op het strand op te ruimen. Ze gebruikten 'bioQ Oil Spill Cleanup', een natuurlijk micro-organisme dat de afbraak van aardolie kan versnellen. Het natuurlijke micro-organisme veroorzaakt geen vieze geur en heeft geen gifstoffen die mensen en dieren aantasten.

De bevoegde autoriteiten volgen deze kwestie op.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.