Dugong zonder hoofd gevonden op strand in Krabi

FOTO: Krabi Nieuws

Krabi-

Op een strand in de wijk Nuea Klong is een doejong zonder kop gevonden.

Het dorpshoofd, de heer Yongyut Fangkhwa, werd woensdag (19 april) door de lokale bevolking op de hoogte gebracht van het incident.th). Hij arriveerde bij Baan Lang Koh Beach om de onthoofde doejong te vinden. De doejong woog ongeveer 100 kilogram en was twee meter lang.

De heer Yongyut vertelde de Phuket Express dat de doejong mogelijk vast kwam te zitten in een visnet voordat zijn kop werd afgehakt. Het is ook mogelijk dat iemand zijn slagtanden wilde hebben, aangezien sommige mensen in Thailand geloven dat doejongtanden heilig en kostbaar zijn.

De mensen die dit hebben gedaan zijn volgens Yongyut echter geen lokale vissers. Lokale mensen en vissers hier weten dat ze de doejong en zijn voedsel, zeegras, in zee moeten bewaren.

Het dorpshoofd heeft aangifte gedaan bij de politie en het Marine Endangered Animal Research Centre in Trang is op de hoogte gebracht. Op donderdag (20 aprilth) ze komen naar het strand om de dode doejong te halen.

De bekende Doejong van de Phuket Express is een van Thailand's Gereserveerde Dieren.

Dit is helaas niet de eerste doejong die onlangs overleden is gevonden in Krabi:

In Krabi is een doejong dood aangetroffen in de zee.

Een doejong is helaas dood aangetroffen op een eiland in Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.