Thailand's beroemde reuzenpanda Lin Hui overleden

Chiang Mai -

Lin Hui, de beroemde reuzenpanda van Thailand, is helaas vanmorgen, 19 april, overleden in de dierentuin van Chiang Mai in het noorden van Thailand, hebben ambtenaren bevestigd.

De beroemde vrouwelijke panda is net een paar maanden geleden 21 jaar oud geworden.

Haar doodsoorzaak wacht nog op definitieve opheldering door de dierentuinbeambten, hoewel rapporten zeiden dat de panda gisteren ziek werd en abnormale symptomen vertoonde.

Lin Hui werd samen met haar partner, Xuang Xuang, in oktober 2003 vanuit China uitgeleend aan de dierentuin van Chiang Mai. Ze waren geliefd bij het hele land, aangezien meer dan 8 miljoen bezoekers langs de beroemde dierentuin waren gekomen om de schattigheid van het paar te bewonderen.

Lin Hui en Xuang Xuang zijn in mei 2009 in de dierentuin bevallen van een dochter genaamd Lin Bing. Ze was de eerste reuzenpanda die ooit in Thailand werd geboren en een van de weinige die in gevangenschap buiten China werd geboren. Lin Bing werd echter op tweejarige leeftijd teruggestuurd naar China.

Inwoners van Chiang Mai en netizens in het hele land nemen afscheid van Lin Hui.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/