American Tourist verdrinkt op Phi Phi Island in Krabi

Krabi-

Een Amerikaanse toerist is verdronken in de Vikinggrot bij het eiland Phi Phi in Krabi.

De politie van Koh Phi Phi vertelde de Phuket Express dat ze op dinsdag (18 april) op de hoogte waren gebracht van het incident toen een 51-jarige Amerikaanse man verdronk voor de Vikinggrot in een koraalduikgebied nabij Phi Phi Lay in de Ao Nang subdistrict, district Mueang Krabi. (De Phuket Express houdt zijn naam achter in afwachting van kennisgeving door de ambassade en de familie.)

Een gids, wiens naam door wetshandhavers geheim was gehouden, vertelde de politie dat de toerist aanvankelijk leefde en naar een plaatselijk ziekenhuis werd gebracht nadat een noodgeval tot zijn verdrinking had geleid. Artsen en medici in het ziekenhuis reanimeerden, maar de man werd kort na aankomst in het ziekenhuis dood verklaard.

De reisleider vertelde de politie ook dat de Amerikaanse toerist met negen andere vrienden op reis was. De politie van Koh Phi Phi zet haar onderzoek voort om de exacte doodsoorzaak vast te stellen in samenwerking met de Amerikaanse ambassade en familieleden van het slachtoffer.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.