Tientallen valse orka's gespot in Phang Nga

Phang Nga-

Tientallen valse orka's werden gespot in de buurt van Similan Island in Phang Nga.

De voorzitter van de Phang Nga Tourism Association, de heer Lertsak Pomklin, vertelde de Phuket Express dat hij afgelopen weekend door een gids op de hoogte was gebracht van de walvissen. De gids zat op een rondvaartboot met toeristen op weg naar Similan Island.

Toen de rondvaartboot tussen Payu Island (7th eiland) en Similan-eiland (8th Island), vertraagde de bootkapitein de boot onmiddellijk nadat hij een enorme groep valse orka's had gezien. Tientallen van hen waren meer dan tien minuten zichtbaar voordat ze onder water verdwenen. De toeristen waren erg blij om ze te zien.

De Phuket Express merkte op dat de valse orka is opgenomen in de Wildlife Conservation and Protection Act van Thailand.

Een Bryde's Whale werd gespot nabij Ta Chai Island in Phang Nga.

Twee Bryde's Whales werden gespot nabij Similan Island in Phang Nga.

Thaise en buitenlandse toeristen waren enthousiast nadat ze een groep dolfijnen hadden gezien in het Mu Ko Surin National Park in het district Khura Buri.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.