Thailand is van plan om ruimtetechnologie te gebruiken om luchtvervuiling tegen te gaan

Thailand zal de ontwikkelingen van zijn ruimtetechnologie gebruiken om de aanhoudende luchtverontreiniging en milieuproblemen aan te pakken die momenteel de volksgezondheid en de reputatie van het land aantasten.

De House Committee on Communications, Telecommunications, and Digital Economy and Society (DES) werkt momenteel samen met het Excellence Centre of Space Technology and Research (Ecstar) aan het gebruik van ruimtetechnologie om het probleem van luchtverontreiniging aan te pakken. De Thaise startup TeroSpace, die het Space Technology Laboratory opende aan het Wiangpapao Technical College in Chiang Rai, heeft zich ook bij het project aangesloten.

Ecstar-voorzitter Settapong Malisuwan verklaarde dat het project satellietfotografie zal gebruiken om het patroon van bosbranden in heel Thailand vast te leggen en om de omstandigheden te volgen die bijdragen aan PM2.5-vervuiling. De gegevens worden verzameld om een ​​chronologie van bosbranden te creëren, die vervolgens kan worden geanalyseerd om toekomstige branden te voorspellen, zodat preventiemaatregelen kunnen worden genomen.

Ecstar heeft de taak gekregen om de eerste LEO-satellieten (low-earth orbit) van het land te ontwikkelen en de internationale samenwerking met andere ruimteagentschappen te stimuleren.

Thailand wordt momenteel geteisterd door luchtvervuiling, met name in het noordelijke gebied, waar bosbranden en brandende landbouw de PM2.5-niveaus ver boven de nationale veiligheidslimiet duwen. Dinsdag rapporteerde IQAir een luchtkwaliteitsindex voor Chaing Mai van 210 en noemde de stad op die dag een van de meest vervuilde ter wereld.

Bron: National News Bureau of Thailand

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/