Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Songkran-vieringen en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 10 april 2023 tot en met zondag 16 april 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. De verkeersveiligheidscampagne "Songkran Seven Days of Danger" in het hele land begint dit jaar op dinsdag (11 april).th) tot maandag (17 aprilth).

De belangrijkste verkeersdoden waren het gevolg van ongevallen veroorzaakt door rijden onder invloed en het niet dragen van veiligheidsgordels en helmen.

2. Meer dan 200,000 toeristen zullen Phuket bezoeken tijdens het Songkran-festival dat zeker 4.5 miljard baht zal opbrengen, zegt de Tourism Authority of Thailand.

Halverwege dit jaar zullen Chinese toeristen de topbezoekers in Phuket zijn. Meer Chinese toeristen zijn jonger dan vroeger en geven meer geld uit.

3. Een keukenmedewerker in een hotel in Thalang is overleden nadat hij was neergestoken door een collega.

De verdachte, alleen geïdentificeerd als de heer Sarayut, 20, werd onmiddellijk gearresteerd.

4. Phuket heeft in totaal twee doden aangekondigd in vier dagen van Songkran's Seven Days of Danger-campagne voor verkeersongevallen (11 april tot 17 april).

De meeste verkeersongevallen werden veroorzaakt door het overschrijden van de snelheidslimiet en de meeste slachtoffers waren degenen die geen helm droegen.

5. Meer dan 19,000 mensen deden mee op de eerste dag van Central Phuket Presents Big Island Water Fun 2023.

Een van de grote festiviteiten van Songkran werd vijf dagen en nachten gehouden in Central Phuket.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.