91% van de ernstige verwondingen tijdens Songkran toegeschreven aan mensen die geen veiligheidsgordels droegen

PHO

nationaal —

De secretaris-generaal van het Thaise ministerie van Volksgezondheid, dr. Opas Karnkawinpong, meldde dat er tijdens het Songkran-festival dit jaar een toename was van ernstige verwondingen als gevolg van verkeersongevallen, en dat 91% van de ernstige verwondingen werd veroorzaakt door mensen die de veiligheidsgordels verwaarloosden.

De gegevens verzameld van 11 tot 16 april toonden aan dat er 17,775 verwondingen waren, een stijging van 19.26% ten opzichte van het voorgaande jaar. Er waren ook 232 sterfgevallen, die daalden met 26.81% ten opzichte van het voorgaande jaar. Van de gewonden moesten 3,814 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen, een stijging met 81.84%.

De top drie provincies met het hoogste aantal dodelijke slachtoffers was Nakhon Ratchasima met 12 dodelijke slachtoffers, gevolgd door Chiang Rai en Pathum Thani met respectievelijk 9 en 8 dodelijke slachtoffers. De top drie provincies met het hoogste aantal verwondingen waren Chiang Mai met 811 verwondingen, Nakhon Ratchasima met 782 en Khon Kaen met 665.

Dr. Opas verklaarde dat de risicofactor die het meest bijdroeg aan ernstige verwondingen, mensen waren die geen veiligheidsgordels droegen, wat verantwoordelijk was voor 91.95% van de totale verwondingen. Ook dronkenschap en het niet dragen van een motorhelm speelden een rol met respectievelijk 31.51% en 10.77%.

Dr. Opas smeekte de burgers om voorzichtig te zijn tijdens het rijden, vooral tussen 16 en 17 april, wanneer het verkeer in het hele land over het algemeen vast zou komen te zitten als mensen na hun vakantie naar hun huis terugreisden.

Hij spoorde mensen ook aan om voldoende rust te nemen, hun voertuigen te controleren, zich aan de verkeerswetten te houden en hun routes van tevoren te plannen om ongevallen te minimaliseren.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.