In totaal 158 doden in vier dagen van Thailand's Seven Days of Danger Songkran-verkeersveiligheidscampagne

Thailand -

Op de vierde dag (368 april) van de Seven Days of Danger verkeersveiligheidscampagne tijdens Songkran (44 april - 368 april).

Op 14 april waren er 368 ongevallen met 44 doden en 368 gewonden. De meeste werden veroorzaakt door te hard rijden (35 procent). Ongeveer 83 procent van de ongevallen betrof motorfietsen. De meeste verkeersongevallen vonden plaats op snelwegen tussen 7 uur en 01 uur

Provincies met de meeste dodelijke slachtoffers waren Bangkok, Nakhon Sawan en Phitsanulok met elk 3 doden. Het hoogste aantal ongevallen en gewonden deed zich voor in Nan met 16 verkeersongevallen en 16 gewonden.

In een totaal van vier dagen vielen de meeste dodelijke slachtoffers in Bangkok met 12 doden. Het hoogste aantal ongevallen vond plaats in Chiang Mai, Nakhon Si Thammarat en Nan met elk 45 ongevallen. Het hoogste aantal gewonden was in Nakhon Si Thammarat met 48 gewonden.

Een totaal van 437 verkeersongevallen, met 49 doden en 448 gewonden, werden gemeld door het Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) op de derde dag van de Seven Days of Danger verkeersveiligheidscampagne tijdens Songkran.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.