Phuket genereert tijdens Songkran minstens 4.5 miljard baht, zegt Tourism Authority

Phuket -

Meer dan 200,000 toeristen zullen Phuket bezoeken tijdens het Songkran-festival dat zeker 4.5 miljard baht zal opbrengen, zegt de Tourism Authority of Thailand.

De directeur van de Tourism Authority of Thailand, Phuket Office, de heer Lertchai Wangtrakundee, vertelde de Phuket Express dat vanaf 13 aprilth tot april 16th ongeveer 84 procent van de hotelkamers is geboekt. Er zullen 223,452 bezoekers zijn die minimaal 4.5 miljard baht zullen opleveren.

Vanaf april 13th tot april 16th er zullen 258 internationale vluchten zijn met 48,302 passagiers en 249 binnenlandse vluchten met 37,056 passagiers die in Phuket aankomen, voegde de heer Lertchai eraan toe.

Volgens Lertchai komen er ook meer Chinezen naar Phuket.

Halverwege dit jaar zullen Chinese toeristen de topbezoekers in Phuket zijn. Meer Chinese toeristen zijn jonger dan vroeger en geven meer geld uit. Meneer Lertchai merkte op.

Voor nu echter….

Russische toeristen stonden in maart nog steeds bovenaan de lijst van Phuket-bezoekers, gevolgd door Chinezen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.