Vandaag is het Chakri Memorial Day, een officiële feestdag in Thailand

Thailand -

Elk jaar op 6 april markeert de Chakri Memorial Day in Thailand om de oprichting en vestiging van de grote Chakri-dynastie in 1782 door koning Rama I te vieren, die de troon besteeg van Siam (nu Thailand genoemd) en de hoofdstad van Thonburi naar Bangkok verplaatste.

De dag wordt beschouwd als de verjaardag van de Chakri-dynastie. In 1919 verleende koning Rama VI koninklijke toestemming en stelde de datum vast als een feestdag voor alle Thaise burgers om de kroning van koning Rama I samen met alle volgende koningen van de koninklijke familie te herdenken.

De Chakri Memorial Day wordt aanzienlijk gevierd in de koninklijke familie en alle overheidsdiensten. Banken, scholen en alle overheidskantoren, inclusief de immigratiedienst, zijn gesloten. Andere normale bedrijven kunnen gewoon open zijn en worden niet beïnvloed door de festiviteiten.

De koninklijke familie en de koninklijke viering zijn de belangrijkste openbare attracties op de dag. De koning organiseert samen met andere leden van de koninklijke familie een religieuze ceremonie om zijn voorouders te eren. Hij brengt een bezoek aan het Royal Pantheon, waar beelden van de vorige koningen van de Chakri-dynastie stonden, en biedt een krans aan om zijn voorgangers te eren.

De dag is echter geen dag waarop alcohol wordt verboden, aangezien het geen religieuze feestdag is.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.