Phuket Dicht bij een droogte, dringen Phuket-functionarissen er bij de bewoners op aan om water te besparen

Phuket -

Ambtenaren dringen er bij de inwoners van Phuket op aan om water te besparen, aangezien de watervoorraden beperkt zijn en Phuket op het punt staat van droogte.

De provinciale administratieve hoofdofficier van Phuket, Somprat Prabsongkram, vertelde de Phuket Express dat Phuket drie grote reservoirs heeft, namelijk het Khlong Katha-reservoir in Chalong, het Bang Ward-reservoir en het Bang Neow Dam-reservoir. Deze drie reservoirs zullen slechts genoeg watervoorraden hebben om tot juli zonder regen te blijven. Bewoners moeten water besparen.

Het grootste risico op droogte zijn 19 dorpen in Kamala, Patong, Thep Krasattri, Mai Khao en Wichit. Deze gebieden hadden slechts tot eind maart voldoende watervoorziening, wat betekent dat deze gebieden nu al geen watervoorziening hebben.

De gebieden met een gemiddeld droogterisico zijn 23 dorpen in Kamala, Mai Khao, Chalong en Wichit. Deze gebieden hebben tot eind deze maand voldoende water.

Binnen het toezichtsgebied bevinden zich 27 dorpen in Patong, Cherng Talay, Paklok, Mai Khao, Sri Soonthorn, Koh Kaew, Talad Yai en Wichit. Deze gebieden hebben genoeg water tot eind mei. De overige niet-risicogebieden hebben voldoende water tot eind juni.

Ondertussen begint Songkran, het waterfestival, volgende week met watergevechten die voor het eerst in vier jaar zijn toegestaan ​​vanwege de beperkingen van Covid-19, maar sommige functionarissen dringen er bij de bewoners op aan om water te besparen en in plaats daarvan traditioneel te vieren.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.