Juridische stappen ondernomen tegen illegale Phuket-taxichauffeur

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen een illegale taxichauffeur die voor een winkelcentrum in Phuket opereert.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) vertelde de Phuket Express dat op dinsdag (4 aprilth) relevante functionarissen zetten van 6 tot 00 uur een controlepost op bij een winkelcentrum in Wichit. De controle kwam er nadat veel legale taxichauffeurs in dit gebied ruzie hadden gekregen met illegale taxichauffeurs.

Een niet-geïdentificeerde taxichauffeur werd gevonden die een persoonlijk voertuig gebruikte om toeristen over te brengen als een illegale taxi (zwarte plaat). De overtredende taxichauffeur krijgt een boete en zijn rijbewijs wordt 90 dagen geschorst.

De Phuket Express merkt op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​normaal persoonlijk voertuig te noemen (met een wit kenteken, ironisch genoeg), maar in plaats daarvan werd ontdekt dat het werd gebruikt om passagiers over te brengen als een illegale taxi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.