UPDATE: Nederlandse vrouw gearresteerd op Phuket Airport claimt immigratiebeambte vergat haar paspoort af te stempelen bij binnenkomst

Phuket -

De Nederlandse vrouw die vorige week op de internationale luchthaven van Phuket werd gearresteerd in een zaak die viraal ging, beweert dat ze niets verkeerds deed en dat dit kwam omdat een immigratiebeambte vergat een stempel op haar paspoort te zetten.

Ons vorige verhaal:

Een Nederlandse vrouw is gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket omdat ze het Koninkrijk Thailand binnenkwam en er verbleef zonder de juiste vergunning of visum.

De Telegraaf meldt dat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de vrouw voor deze zaak assistentie heeft gekregen van de Nederlandse ambassade. De vrouw zei dat ze vijf dagen werd vastgehouden en dat het een nachtmerrie voor haar was toen ze volgens haar niets verkeerds deed. Ze beweert dat toen ze onlangs Thailand binnenkwam, een immigratiebeambte vergat haar paspoort af te stempelen.

De vrouw heeft andere toeristen gewaarschuwd om hun stempels in hun paspoort te controleren, anders kunnen ze net als zij in de problemen komen.

Een soortgelijk geval is een ander overkomen Nederlandse man die ook hulp kreeg van de ambassade. Beiden kregen echter geen gele of rode kaart. Het is onduidelijk of de Thaise immigratiedienst de incidenten zal beoordelen of er commentaar op zal geven.

De immigratiedienst van Phuket onthulde aan de Thaise media dat tot nu toe twee buitenlanders rode kaarten hebben gekregen en vier buitenlanders een gele kaart hebben gekregen deze maand, maart 2023.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.