Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Freedom Beach terug voor openbaar gebruik, en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 27 maart 2023 tot en met zondag 2 april 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Een wilde vechtpartij waarbij zowel buitenlands personeel van een bar/restaurant als buitenlandse toeristen betrokken waren, ging viraal in Phuket, Thailand.

Een Australische klant is gearresteerd nadat hij betrokken was bij een vechtpartij met buitenlands personeel van een bar/restaurant in Patong.

Drie buitenlanders die betrokken waren bij gevechten in een bar/restaurant in Patong hebben elk een boete van 2,000 baht gekregen.

Deze zaak leidde tot veel discussie op sociale media, waarbij sommigen het oneens waren over de straf, omdat ze deze als klein voor de misdaad beschouwden.

2. In Phuket is een 30-jarige illegale Cambodjaanse reisleider gearresteerd.

Hij wordt beschuldigd van het illegaal exploiteren van een reisorganisatie, het zijn van een illegale reisleider en het werken zonder toestemming.

3. De legerregio 4-commandant inspecteerde en volgde het strandbeheer in Phuket op voor het vertrouwen van zowel toeristen als de lokale bevolking.

Freedom Beach in Karon is nu vrijgemaakt van strandbedden en parasols en constructies na een volledige repressie.

Stranden worden in Thailand beschouwd als openbaar terrein en het binnendringen van bedrijven voor privégebruik is illegaal zonder speciale toestemming van lokale overheden.

4. Meer Chinese en Russische investeerders zijn geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Phuket, zei de voorzitter van de Phuket Real Estate Association.

Meer vastgoedbedrijven van hoofdkantoren investeren in Phuket. Trends in deze eigendommen in de toekomst zijn het verminderen van koolstof, het verminderen van het energieverbruik en het gebruik van schone energie.

5. Drie buitenlandse klanten zijn gearresteerd terwijl drie andere buitenlandse klanten zijn ontsnapt in een zaak van seksuele uitbuiting van kinderen in Patong.

Meer dan 22 miljoen baht aan eigendommen werd in beslag genomen van verdachten in verband met een grote zaak van seksuele uitbuiting van kinderen in Patong.

De Thaise politie zegt dat ze zullen blijven optreden tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting van kinderen, niet alleen in Phuket maar in heel Thailand.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

Steun The Phuket Express in 2023!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.